Надал отстрани Дел Потро след епична битка в 5 сета

Двубоят бе спечелен от испанецът със 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4 след 4 часа и 47 минути игра

Надал отстрани Дел Потро след епична битка в 5 сета

Рафаел Надал трябваше да прекара 4 часа и 47 минути на корта, за да се справи с Хуан Мартин Дел Потро на четвъртфиналите на “Уимбълдън”. Световният номер 1 изоставаше с 1:2 сета, но стигна до крайния успех със 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4. След отпадането на Федерер по-рано през деня Надал се превърна във фаворит за трофея, но в петък ще се изправи срещу Новак Джокович на полуфиналите.

Двубоят бе битка за всеки инч от самото начало, като двамата си разменяха мощни удари от дъното на корта. Надал имаше леко предимство в първия сет. Той бе стабилен при свой сервис и по-често затрудняваше съперника при неговите подавания. Испанецът успя да спечели сета при втората си възможност със 7:5.

Рафа изглеждаше непробиеваем, но Дел Потро поддържаше нивото и мачът вървеше гейм за гейм. Така се стигна до 4:4 във втория сет, когато Краля на клея допусна няколко грешки от форхенд, което доведе до пробив и аржентинецът сервираше за сета. В следващия гейм обаче след двойна грешка се стигна до брейк пойнт, от който Надал се възползва и изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който испанецът поведе с 6:3. След два пропуснати сетбола той направи двойна грешка и резултатът бе изравнен за 6:6. В крайна сметка Хуан Мартин успя да надделее с 9:7 и се върна в мача.

След това развитие Дел Потро бе още по-уверен в третата част. Аржентинецът показа самообладание и успя да постигне решителен пробив, с който спечели третия сет с 6:4. Рафа далеч не се бе предал, а заигра по-амбицирано в четвъртата част. Той постигна пробив за 3:2 и запази аванса си до края на сета, като спечели с 6:4.

Двамата вече бяха прекарали над четири часа на корта, но нивото на игра в петия сет сякаш бе още по-високо. Те направиха няколко невероятни разигравания и гонеха всяка топка докрай. И двамата в някакъв момент се оказаха на тревата след подхлъзвания. Изглеждаше, че Надал имаше по-голям запас от физически сили и сякаш имаше предимство. Той проби отново за 3:2 и се справи с опита на Дел Потро да отговори, като спаси две възможности за пробив в следващия гейм. Рафа се справи, но трябваше да положи още усилия, за да стигне до крайната победа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки