Федерер спаси два мачбола при драматичен обрат срещу Чорич

В следващата фаза Маестрото ще играе със Стефанос Циципас или Фабио Фонини

Федерер спаси два мачбола при драматичен обрат срещу Чорич

Роджър Федерер спаси два мачбола за драматична победа над Борна Чорич. Той надигра 22-годишния хърватин в трети кръг на тенис турнира в Рим с 2:6, 6:4, 7:6(7). 

 
В първия сет Чорич поведе с 4:0 за 19 минути и в крайна сметка задържа двата пробива за 6:2. Федерер пък получи намеса от физиотерапевт заради проблем с палеца на дясната ръка. След почивката Федерер поведе с пробив и при 5:3 сервираше за сета. Хърватинът обаче осъществи рибрейк и то на нула. След това обаче Чорич се провали в опита си да сервира за оставане в сета и Федерер изравни общия резултат - 6:4. В третия сет нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. Там Чорич взе още първата точка при сервис на Федерер и през цялото време имаше аванс, за да стигне до два мачбола при 6:4. Федерер обаче ги отрази. В крайна сметка Маестрото стигна до триумфа с 9:7 точки. 
 
Така в преките срещи между двамата Федерер води вече с 4-2. Интересното е, че бившият №1 спечели 12 точки по-малко от младока в целия мач, но въпреки това стигна до крайния успех. 
 
Така в следващата фаза Федерер ще играе със Стефанос Циципас или Фабио Фонини. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки