ОБЗОР: Милан направи нужното за ШЛ и гледа към Торино (РЕПОРТАЖИ)

Емполи спря Торино за Европа и изплува от опасната зона, вижте резултатите от кръга

ОБЗОР: Милан направи нужното за ШЛ и гледа към Торино (РЕПОРТАЖИ)
Милан спечели с 2:0 домакинския си мач срещу Фрозиноне от 37-и кръг на Серия “А” и настигна четвъртия Аталанта в битката за участие в Шампионска лига. Двата тима имат по 65 точки, но "росонерите" са с по-лоши показатели. Сега тимът на Дженаро Гатузо трабвя да стиска палци за победа на Ювентус, който по-късно тази вечер приема Аталанта.
 
На "Сан Сиро" гостите от Фрозиноне получиха правото да изпълнят дуза в 49-ата минута за нарушение на Абате срещу Паганини. Положението бе доста спорно, но въпреки това главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Камило Чано, чийто удар беше спасен от вратаря Донарума. 
 
В 57-ата минута Милан поведе с гол на Кшищоф Пьонтек. Полякът не се беше разписвал от 6 април. В 66-ата минута Сусо вкара от пряк свободен удар. Испанското крило прати топката в сглобката и не остави абсолютно никакви шансове на вратаря Барди. 
 
Емполи направи важна крачка към оцеляването в Серия "А", след като реазби Торино с 4:1 у дома. Поражението на практика уби мечтите на "биковете" за Европа. 
 
Емполи поведе с гол на Африйе Акуа преди почивката, а Яго Фалке изравни в началото на втората част. Това не отказа домакините, които нанизаха две бързи попадения между 65-ата и 70-ата минути черз Матео Бриги и Джовани ди Лоренцо. В края топреализаторът Франческо Капуто оформи крайния резултат.  
 
Така отборът на Емполи събра 38 точки и изпревари с една Дженоа, който остава под чертата. Победа в последния кръг над Интер на "Сан Сиро" ще подпечата оставането на "адзурите". Торино остава седми с 60 точки. 
 

РЕЗУЛТАТИ:

Киево - Сампдория 0:0

Емполи - Торино 4:1

Парма - Фиорентина 1:0

Милан - Фрозиноне 2:0

21,30 часа: Ювентус - Аталанта (гледай тук

21,30 часа: Наполи - Интер (гледай тук

 

РЕПОРТАЖИ ОТ МАЧОВЕТЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки