Александър Томов: Тази седмица ще продадем ЦСКА за минимум 7 милиона евро

Президентът на ЦСКА Александър Томов обяви, че се очаква тази седмица да има развитие около собствеността на клуба. Той добави, че минималната цена започва от 6 милиона и 300 хиляди евро. Лупи каза още, че е получил правото от собственика Прамод Митал да води преговорите, но крайната дума ще има именно индиецът.

Александър Томов: Тази седмица ще продадем ЦСКА за минимум 7 милиона евро

Президентът на ЦСКА Александър Томов обяви, че се очаква тази седмица да има развитие около собствеността на клуба. Той добави, че минималната цена започва от 6 милиона и 300 хиляди евро. Лупи каза още, че е получил правото от собственика Прамод Митал да води преговорите, но крайната дума ще има именно индиецът.

"Не съм собственик на ЦСКА и това е една грандиозна манипулация. Първо беше заради Кремиковци, а сега заради ЦСКА. Александър Томов не е взел 1 лев от клуба и това може да се докаже. Зад всички слухове и твърдения стои мафията", коментира Томов пред бТВ.

Бившият политик обяви, че очаква да бъде осъществена сделка по продажба на тима, като е направена оценка и тя е много по-висока от тиражираната в медиите. "Тази седмица очаквам развитие по собствеността на клуба. Митал е дал съгласие да се продаде ЦСКА и след това парите да отидат в Кремиковци. Персонална срещу мен е атаката и то на високи политически нива. Аз нямам никаква вина, тъй като е ясно, че собственикът взима всички решения и плащания. Имам пълномощно от Митал да продам ЦСКА и след това да върна парите в комбината. 6 милиона и 300 хиляди евро е минималната цена на клуба и ако някой ги извади, ще преговаряме за собствеността. Има оценка за точната цена, която не мога да обявя. В крайна сметка, въпреки пълномощното, което имам, крайното решение ще вземе Митал".

"Ако се махнат спекулациите на вестниците в "синьо", ще се види добрата работа в ЦСКА през тази година. В момента издържаме отбора на мускули. Всички приходи в ЦСКА са публикувани и прозрачни. Явно затова е атаката срещу нас. Във всички случаи няма финансов оазис в отбора ни. Проверени сме от всички организации, включително ДАНС. Най-големият приход идва от осъществените трансфери. 30 ноември беше срокът, в който четирите фирми, които имаха интерес към клуба трябва да кажат дали искат да купят ЦСКА", каза още бившият политик.