Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Българка стана реализатор номер 1 в Адриатическата лига по баскетбол до 15 годишна възраст. Състезателката на Шампион 2006 Габриела Коцева убедително спечели наградата след като отбеляза 276 точки в 10 мача, които нейният тим изигра в надпреварата за сезона.

Това бе дебютно участие на Шампион 2006 в този международен шампионат, включващ различни силни отбори от бивша Югославия. Момичетата от българския тим завършиха с 5 победи и също толкова загуби, което бе достатъчно за шесто място от общо 11 отбора.

Победител в тазгодишното издание на Адриатическата лига по баскетбол за момичета до 15 години стана състава от Италия – Рейер Венеция Местре, който на финала победи с 50:48 домакина на Финалната четворка Янина от Рогажка Слатина (Словения).

Коцева завърши със средно по 27.6 точки на мач, с 8 точки средно повече от класиралата се на второ място Ламия Талич от босненския Челик БХ Телеком, която записа средно 19.6 точки.

Габриела Коцева попадна и в тройката по асистенции със средно по 4.3 на среща, а в класацията на борбите Валерия Стойчева е втора със средно по 14.5 овладени топки.

Словенката Анаис Гобец от Янина бе най-полезна състезателка, а двете българки Коцева и Стойчева намериха място в топ 10 и на тази класация.

От клуба изразиха задоволството си от участието в тези двубои срещу отбори от много добри баскетболни страни и заявиха, че ще желаят участие в лигата и догодина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки