Барчовски: Играхме изключително, не съм виждал България така

„Посвещавам победата на публиката, не се случва такава атмосфера“

Барчовски: Играхме изключително, не съм виждал България така

„След първите няколко минути играхме изключително, не съм виждал българския тим да играе така.“

Това заяви селекционерът на българския национален тим по баскетбол Росен Барчовски след ценната победа над действащия световен шампион Германия с 67:62 в двубой от европейските квалификации.

„Посвещавам победата на публиката, защото в България не се случва често такава атмосфера. Тези хора толкова чистосърдечно подкрепят отбора. Не знам доколко реалистично е било да вярваме, но много искахме“, посочи той.

„Лично аз съм длъжен да вярвам винаги, срещу когото и да играем. Започнахме припряно в нападение, то си личеше, но беше рано, това не ме притесняваше. След това играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита", продължи Барчовски след успеха в "Арена Ботевград".

"Имахме и проблеми. Благодарност на Коди Милър-Макинтайър и Павлин Иванов, които сами пожелаха да играят. Това е една малка победа, когато контузени и болни състезатели сами пожелаят да играят за национален отбор. Хубава атмосфера и сега можем малко да се порадваме", добави старши треньорът Барчовски и каза още:

"Не мога още да изживея победата. Поприказвахме се сериозно след първия мач, не скрих никакви критики след срещата с Швеция. Ще ми се да видя два поредни силни мача от нашия тим. Би ми се искало да не са толкова инфарктни мачовете, но победите са най-важни."

Селекционерът Росен Барчовски коментира още, че в българския лагер ще помислят дали да няма събиране на тима през лятото, защото следващите мачове са чак през ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки