Барчовски: Тук се иска характер и сърце

„Независимо, че ни надиграха, имахме ситуации преди края“

Барчовски: Тук се иска характер и сърце

„Независимо, че ни надиграха, имахме ситуации преди края.“

Думите са на селекционера Росен Барчовски след загубата на баскетболния ни национален отбор в Швеция на старта в квалификациите за Европейското догодина.

„Те направиха няколко пропуска, а ние направихме изключително елементарна грешка. Това бе важен момент, всяка точка е важна и те го знаят. Има и други неща, които са по-важни и са обективни. Те ни превъзхождаха ръстово на всеки пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят на техните габарити, но тях ги нямаше“, посочи той.

„Ние нямахме едно отиграване отдолу под коша. Защитата ни се пропука, сменяхме най-различни видове. Минаваха ни и пресечки и добави...бяха по-добрият отбор. Това за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика и не го докарахме дотам в края те да са изплашени и да объркат. Имаме само десет асистенции, което не е характерно. Те ни пазеха правилно. Най-големият проблем беше, че Павлин беше под въпрос дали ще играе, с инжекции и болки, видяхте в началото. Коди Милър-Макинтайър в началото на втората част получи крамп. Казаха от медицинския щаб, че няма да може, но той все пак дойде и каза, че ще пробва в края“, каза още Барчовски.

„Позитив няма. Аз ще ги похваля за борбата, но трябва да коригираме някои неща. Има играчи с малък принос и в защита, и в нападение. Тук се иска характер и сърце.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки