Efbet официално стана спонсор на баскетболния ЦСКА

Росен Барчовски стана треньор на „червените“, Гьонов и Томанов влизат в УС

Efbet официално стана спонсор на баскетболния ЦСКА

Баскетболният ЦСКА официално даде начало на новия си амбициозен проект, свързан със завръщането на отбора в родния елит след 13 годишна пауза.

На официална пресконференция, проведена в клубната зала на „червените“ беше представен новият треньор на тима – националният селекционер Росен Барчовски, както и спонсорският договор с EFBET. В Управителния съвет влизат футболната легенда на "червените" Методи Томанов и изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

Президентът на клуба Роберт Гергов връчи на 61-годишния Барчовски състезателен потник с №6, с който той е играл по време на състезателната си кариера, преминала при „армейците“. Събитието уважи треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев и бившият вратар на ЦСКА Емил Бучински.

„Развълнувам съм! Това е свещена фланелка. Преди имаше такава традиция, когато един спортист направи бенефис и предава фланелката си на някой от младите играчи. При мен се случи така, че Петко Маринов ми предаде своята фланелка. Това е емоционален момент за мен", започна Барчовски.

"Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. Усилията на Сашо Чакмаков са уникални, за да се стигне до едно прекрасно съоръжение. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас”, допълни новият треньор на „армейците“.

„Разговарял съм с президента на Българската федерация по баскетбол и продължава да си изпълнявам ангажиментите в националния отбор. Това е очакван акт. Не е проблем и не мисля, че ще ми създаде трудности. Ще съчетавам и двете неща поне до Нова година”, добави националният селекционер.

„Нищо не мога да кажа за селекцията. Всичко това са само вероятности. Нямаме подписан договор с Чавдар Костов. Плановете започват с българи. Ще направим всичко възможно максимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб – Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния отбор. Мениджърите звънят, пишат. Този период бях го позабравил", призна специалистът.

„Изключително важно е завръщането на ЦСКА. Баскетболът в годините назад беше централизиран в София. Дербито ЦСКА – Левски във всеки един спорт носи особен заряд. Огромна е ползата, най-вече за децата. Аз съм тренирал с децата и след това сме оставали да гледаме Петко Маринов, Румен Пейчев. Това ни е стимулирало да вървим напред", заяви Барчовски.

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки