Везенков: Нямах късмет

Баскетболистът на Сакраменто Кингс с коментар за контузията си

Везенков: Нямах късмет

Александър Везенков гостува в официалния подкаст на Евролигата, в който говори за престоя си в Сакраменто Кингс в НБА. Баскетболистът коментира контузията си в глезена, която го извади от играта за продължителен период.

„Нямах късмет, защото навехнах глезена си за втори път в рамките на три седмици. Този път обаче контузията се оказа по-сериозна и трябва да отсъствам от четири до шест седмици. За първи път от доста време ми се налага да бъда вън от игра за толкова дълъг период, но в същия момент трябва да остана положително настроен и да работя здраво, за да се завърна. Добрата новина е, че сега беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, но това е част от нашата работа и трябва да продължа напред“, разказа Везенков за контузията в глезена, заради която няма да играе около месец.

Везенков разкри, че в НБА следят мачовете от Евролигата: „По време на сесията за анализи винаги гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме тренировка по време на ранните мачове от турнира и не успявам да ги гледам, като хващам по малко от късните. Все пак аз винаги имам възможността да гледам двубоите, които ме интересуват, защото мога да си ги връщам на телевизора“.

„С помощник-треньора Жорди Фернандес винаги си говорим за Евролигата и за Лига Ендеса. Той гледа много европейски баскетбол, защото му е много интересен. Братът на Домантас Сабонис пък е помощник-треньор в Жалгирис, така че и с него си говорим по темата. Европейският баскетбол е напълно различен. Всеки мач там е от значение и това е наистина красиво”, допълни бившият баскетболист на Олимпиакос и Барселона. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки