Амунике: ЦСКА ми дължи 26 хиляди евро

Бившият нигерийски футболист на ЦСКА Кевин Амунике заяви в интервю за Дарик Радио, че президентът на клуба Александър Томов само лъже и „армейците” все още му дължат 26 хиляди евро, въпреки че вече ФИФА е отсъдила в полза на играча.

Амунике: ЦСКА ми дължи 26 хиляди евро

Бившият нигерийски футболист на ЦСКА Кевин Амунике заяви в интервю за Дарик Радио, че президентът на клуба Александър Томов само лъже и „армейците” все още му дължат 26 хиляди евро, въпреки че вече ФИФА е отсъдила в полза на играча.

- Каква сума продължава ЦСКА да ти дължи?

 - Те ми дължат 26 хиляди евро и не искат да ми ги платят. ЦСКА ми дължа тази сума вече повече от година. Разбира се аз се обърнах към ФИФА и те отсъдиха в моя полза и ЦСКА трябваше да ми плати тази сума, но това все още не е така. Те ми дължат пари, а продължават да лъжат и затова аз исках да стане това известно и в България. Надявам се, че медиите в страната ще обърнат внимание на това и ще окажат натиск върху отбора на ЦСКА. Клубът дължи пари и на други футболисти и трябва да си изплатят задълженията и да спрат да лъжат, защото по този начин само вредят на футболистите и развалят техните кариери. В ЦСКА само лъжат и това бе една от причините, заради която реших да напусна отбора. Те не ми плащат, само лъжат, а на всичко отгоре не ми дадоха и сумата, която ми се полагаше, след като ме трансферираха. Моят агент също има много проблеми с тях, защото не искат да му платят и на него. Реших да напусна, защото искам да играя футбола, а те само лъжат и ми пречат на развитието. Разбира се напуснах ЦСКА и заради жена ми, но най-голяма роля имаше това, че не си получавах парите. Президентът само прибираше пари, а в действителност не плащаше изобщо. Моят интерес е да се иска отговорност от него и той да бъде поставен под натиск и да даде обяснение за всичко това.

 - Ти сигурно знаеш, че няколко футболисти на ЦСКА имат същия проблем като теб?

 - Не знам колко футболисти имат същия проблем, но поведението на ЦСКА е некоректно.

 - Какво искаш да кажеш на президента на ЦСКА Александър Томов?

 - Аз искам просто той да ми плати дължимите пари. Не искам да влизам в някакви дискусии с него или да го провокирам, защото това е лошо за моя имидж. Аз искам да ми платят парите, които имам да получавам от ЦСКА. Аз искам това, което ми дължат. Какво очакваш като реакция от страна на ЦСКА? Нищо просто искам да ми платят парите.

 - Мислиш ли да си търсиш правата по друг начин, ако ЦСКА не ти платят?

 - Да, разбира се знам каква ще е моята следваща стъпка. След като вече имам решение от ФИФА ще заведа ново дело срещу ЦСКА, но този път в гражданския съд в България. Разбира се аз не искам да се стигне до там, а просто от ЦСКА да ми платят дължимата сума и всичко да се приключи.

 - Къде играеш в момента?

 - В Политехника Тимишоара в Румъния. Аз съм щастлив тук. Държанието към мен е съвсем различно, не както в ЦСКА. Нямам никакви проблеми. Всички в отбора се държат към мен като нормален футболист. Щастлив съм и се радвам, че намерих по-добър отбор от ЦСКА.

 - Ако искаш да кажеш нещо накрая? 
 
- Тук съм изцяло концентриран върху футбола и нямам такива проблеми както в ЦСКА. Няма какво да кажа повече. Отивам да тренирам след малко.

Митов: Селекцията е отворен процес, постоянно идват хора

"Като сме малко по-окомплектовани, ще се надиграваме", каза треньорът на Септември

Ачиари: Тези три точки за са хората, които ни подкрепиха

"Работихме много за тази победа", заяви треньорът на Берое

Леандро Годой: Искам да съм в Топ 10 на реализаторите в България

"Много труден първи мач за всички", коментира нападателят

Ван дер Каап може да пропусне Ботев Враца

Защитникът получи контузия при гостуването на Локо София

Светослав Петров: Очаква ни труден и много комплексен мач

Треньорът на Етър говори преди гостуването на Янтра

Уелтон: Левски ще остане завинаги в сърцето ми

"Нямаше как да не се върна", заяви бразилецът

ЦСКА инспектира Хебър

Стипич и Орманджиев гледаха мача със Спартак Вн

Великов: Червеният картон реши мача

Треньорът на Хебър призна, че е било трудно за отбора му с 10 души на терена

Томаш за терена в Пазарджик: 2024 година сме, мъчим футбола

"Младите български футболисти искат нереални заплати", каза треньорът на Спартак Вн