Аякс, Олимпиакос и Бетис чакат Лудогорец

Вижте всички възможни съперници

Аякс, Олимпиакос и Бетис чакат Лудогорец

Плейофите от елиминационния кръг на Лига на конференциите включват 16 отбора: осемте отбора, завършили на второ място в групите си и осемте трети отбора от груповата фаза на Лига Европа.

Победителите от осемте плейофни срещи се класират за осминафиналите на Лига на конференциите през март, където се присъединяват към осемте победители в групите.

Жребият за елиминационния плейофен кръг на Лига на конференциите Европа ще се проведе в централата на УЕФА в Нион, в понеделник, 18 декември от 15:00 часа.

Осемте подгласници от груповата фаза на Лига на конференциите са поставени, а осемте трети отбора от груповата фаза на Лига Европа са непоставени. Това значи, че Лудогорец ще е сред поставените.

Плейофите се провеждат в два мача, като поставените отбори са домакини във вторите мачове. Равенството след 180 минути ще доведе до продължения, независимо от броя голове, отбелязани от всеки отбор у дома и навън. Ако отборите все още не могат да бъдат разделени след допълнителните 30 минути, се преминава към изпълнение на дузпи.

Победителите от осемте двубоя ще се присъединят към осемте победители в групите на Лига на конференциите в осминафиналите, като жребият е насрочен за 23 февруари. 

Третите отбори в групите на Лига Европа са Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм Грац, Роял Юнион Сен Жилоа, Макаби Хайфа, Сервет и Молде.

Лудогорец се е изправял срещу Олимпиакос, Бетис и Аякс, като именно нидерландците отстраниха българския шампион от квалификациите за групите на Лига Европа този сезон.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки