Българската Efbet лига е най-оспорваната в Европа

Вижте подробности

Българската Efbet лига е най-оспорваната в Европа

Българската efbet Лига е най-оспорваната в Европа по отношение на борбата за шампионската титла. Родният шампионат е на първо място в анализа на Асоциацията на Европейските лиги заедно с израелската лига. И в двата шампионата към днешна дата първият и вторият в класирането имат равен брой точки.

Все пак трябва да се отчете, че в efbet Лига има разлика в мачовете, като Лудогорец е с мач по-малко от Черно море. В израелското първенство Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив имат по 55 точки след 24 кръга.

В анализа попадат лигите, които са членове на Асоциацията на Европейските лиги и са във сезон есен-пролет.

Прави впечатление, че в доста шампионати разликата между първия и втория в класирането е само 1 точка към днешна дата. Това се наблюдава в цели 9 първенства. В 3 шампионата разликата между първия и втория е 2 точки, а в Полша разликата е 3 точки.

В Албания и Чехия лидерът води с 4 точки на своя пряк конкурент за първото място. В Белгия Роял Унион води с цели 8 точки на Андерлехт, а във Франция ПСЖ има преднина от 9 пункта.

7 шампионата имат разлика между първия и втория 10 и повече точки. Най-голяма е разликата в Азербайджан, където Карабах води с цели 23 точки пред Сабаил, а в Уелс Д Ню сейнтс има преднина от 20 точки пред Конас Куей Номадс.

Друго любопитно нещо е, че ситуацията в 3 от топ 5 първенствата в Европа се намират в долната половина на класацията – Германия, Франция и Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки