БФС и община Хасково откриха реновирания стадион „Младост“

Вижте подробности

БФС и община Хасково откриха реновирания стадион „Младост“

Българският футболен съюз продължава активно работата си по един от основните приоритети, заложени в стратегията за развитие на футбола – инвестиции в спортната инфраструктура в цялата страна.

През изминалия уикенд в Хасково се проведе двудневният турнир „Богомил Попов“ за деца, родени през 2012 г., с който официално бе открит реновирания стадион „Младост“. Специални гости на футболния празник бяха изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, треньорът на националния отбор на България Ясен Петров, зоналният председател на БФС-Пловдив Огнян Златков. Кметът на Хасково Станислав Дечев и капитаните на осемте отбора, участвали в турнира, си размениха пасове в центъра на терена и така символично откриха обновения стадион „Младост“.

Спортното съоръжение бе реновирано благодарение на съвместна инвестиция между Българския футболен съюз и община Хасково в размер на 600 000 лв. Финансирането бе осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Хасково. Теренът с размери 105 на 64 метра е изцяло с изкуствена настилка.

„Два дни вече този стадион е пълен с деца. А преди година, когато започвахме, този терен беше превърнат в една нива. Благодаря на БФС за партньорство и за това, че ни повярваха и заедно направихме този терен. Имахме много трудности. Но това не ни спря. Напротив, мотивира ни и с пари от нашия бюджет направихме нова писта, ремонтирахме част от трибуните, оградите. Имаме и още работа. Но казвам всичко това, за да дам пример на всички деца - колкото и да е трудно, никога не се отказвайте“, каза минути преди символичното откриване на стадиона кметът Станислав Дечев, който – заедно с Борислав Попов, получи специална награда за принос в развитието на хасковския футбол.

На осмо място в турнира се класира отборът на ОФК Хасково с треньор Красимир Куманов, седми са футболистите на Арда (Кърджали) с треньор Росен Георгиев, шести се класира Димитровград 1947 с треньор Филип Сантов, петото място зае отборът на Ботев (Пловдив) с треньор Александър Грънчарски, четвърти са футболистите на Севлиево с треньор Николай Николов. Третото място в турнира „Богомил Попов“ спечелиха футболистите на Хасково 1957 с наставник Антон Богомилов. Второто място зае отборът на Локомотив (Пловдив) с треньор Адриан Чернев, а шампиони станаха футболистите на Левски (София) с треньор Християн Христов.

Само преди 2 седмици лично президентът на БФС Борислав Михайлов откри ново футболно съоръжение в Кюстендил, а като цяло в последния си мандат ръководството на БФС реализира още 8 комплекса на територията на цялата страна.