БФС прие новия формат на Efbet Лига, вторият може да играе за Суперкупата

Вижте какви решения са взети на днешния Изпълком

БФС прие новия формат на Efbet Лига, вторият може да играе за Суперкупата

Секретарят на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз говори на пресконференцията след заседанието на Изпълнителния комитет. Той разкри какви ще са промените в българския футбол и обяви промяна във формата за Суперкупата.

„Форматът на първенството беше обсъден с клубовете и доста от нещата, които са като промени, те го приеха. Редовният сезон си остава 30 мача, после се оформят първа и втора четворка и осмица от 9 до 16 място“, започна Михайлов.

„Първата част определят шампиона и евроучастниците, петият играе бараж, а от 9 до 16 място излъчват отборите, които изпадат – 15-ия и 16-ия. 13-ит и 14-ият играят с третия и четвъртия от Втора лига, която е вече от 20 отбора, като към влезлите по спортен път се прибавят вторите отбори на Ботев Пловдив и ЦСКА София“, продължи той.

„При среща с клубовете се промени и форматът на първенствата U15 и U16, там играят един полусезон и после се разделят на две групи, които определят шампиона и изпадащите.“

„Следващата година, ако шампионът е и носител на Купата, в настоящия формат шампионът играеше мач за Суперкупата с финалиста, сега ще игра е втория в класирането за Суперкупата. В тази ситуация се явяват единият да играе в Шампионска лига и Лига Европа, за които започват едновременно подготовка“, обяви Неделчо Михайлов.

„Календарът на първенството е съобразен с календарите на ФИФА и УЕФА. Началото на първенството е уикенда на 19/20 юни, есенният дял завършва на 13/14 декември. Пролетният полусезон започва на 7/10 февруари и завършва на 23/26 май. Баражите са на 29 и 31 май. Приети са и трансферните прозорци – от 26 юни до 2 септември 2024 и от 13 януари до 24 февруари“, добави той.

„Работата на Дисциплинарната комисия по време на шампионата на места, на които има неща, които не са казани, се водят бележи и комисията ги е приела. Не можем да направим дисциплинарния правилник да обхване всяко действие на стадионите. Случват се всякакви неща, които са незнайни“, допълни той.

Арда загрява за новия сезон с 4 контроли

Проверките ще започнат в сряда срещу Янтра

Убиецът на Ферарио Спасов с 60 сериозни нарушения за 6 месеца

Само за ден има 11 нарушения с над 100 км/ч, включително в населени места

В Правец: Левски тренира с Мислович, но без Рикардиньо

Вижте подробности

Добри новини за Станислав Генчев

Агент хвали Левски за селекционната политика

ЦСКА отново ремонтира терените в Панчарево

Вижте подробности

Ботев Пд продава Ханкич за 100 000 евро

Той ще потегли към руския Ростов

Дерменджиев: Дано Спас няма разкъсване

Нападателят на Лудогорец напусна принудително контролата със Слован Братислава

Левски с открити тренировки за фенове и медии до контролата срещу Септември (София)

Вижте програмата на "сините" за следващата седмица

Лудогорец победи и Слован Братислава във втората си контрола (ВИДЕО)

Разградчани показват добра форма в подготовката до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки