БОМБА ОТ ГЕРЕНА: Левски продава Уелтън

Вижте подробности

БОМБА ОТ ГЕРЕНА: Левски продава Уелтън

Левски е на път да продаде звездата си Уелтън в Китай.

"Сините" очакват да получат за бразилеца 2,8 милиона евро, като в момента текат преговори, които са на финалната фаза за осъществяване на трансфера.

Договорът на крилото изтича в началото на следващата година, пише "Тема спорт".

Наскоро Уелтън заяви, че не може да каже със сигурност, че ще продължи да носи синия екип, което вече се потвърждава от очакваното преминаване в Китай.

През миналата година сериозен интерес към него имаше от белгийския Стандард Лиеж, но цената, която обявиха "сините", не бе по силите на клуба и до трансфер не се стигна. Тогава столичани поискаха 3 милиона евро, като сега са склонни и на малко намаление на цената.

Бразилецът бе спряган и за тимове от Южна Корея и Япония, но само толкова. Чисти спекулации бяха и информациите, че той е желан от Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов. Уелтън заедно с Хосе Кордоба са най-конвертируемите футболисти на Левски и за тях на "Герена" ще получат добри суми. Столичани вече продадоха Роналдо на руския Сочи, като трансферната цена варира между 1,6 и 2 милиона евро. Състоянието на клуба не е цветущо и трябват свежи средства, като продажбата на основни играчи е най-бързият вариант, но това означава, че Левски ще остане без един от най-острите си футболисти.

Уелтън пристигна на "Герена" преди две години по настояване на Станимир Стоилов и веднага се превърна в основен футболист в състава. Той има на сметката си 79 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 17 попадения. Левски ще бъде на сериозна печалба от него, тъй като 26-годишният футболист пристигна като свободен агент. На стадион "Георги Аспарухов" е пристигнала оферта и за друг бразилец - Дарлан, която в момента е разглеждана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки