Борислав Михайлов: Всеки може да говори за цветя и рози

„Изводът оставям на вас, господа делегати“

Борислав Михайлов: Всеки може да говори за цветя и рози

„Конгресът може да започне, тъй като към момента имаме регистрирани 464 делегати, това е повее от половината и е абсолютно достатъчно.“

Това каза президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов при откриването на Конгреса за избор на нов ръководител на футболната ни централа.

„Когато пак тук, преди по-малко от 2 години, единодушно приехме стратегията за развитие за периода 2022-2026 г., не вярвах че толкова скоро отново ще ми се налага да откривам Конгрес на БФС. Не вярвах, защото имах усещането, че сме над тези страсти, които изпратиха футбола ни в безтегловност. Мислех, че общата визия за програмата ни, създадени с експертите от УЕФА, които насърчават прагматичното и националното мислене, са взели връх над този лов на вещици, на който се бяхме нагледали и наслушали. Оказа се точно обратното. Дори това не ме засяга или обижда, защото на разочарование и предателства съм навикнал в тези години, в които заемам тази позиция“, посочи той.

„Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на добро и светло бъдеще, всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин. Всеки може да говори за цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важният момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш. Това правих аз, това правихме в последните 18 толкова трудни за държавата ни години.“

„Всички трябва да признаем, че  футболът е следствие на държавата и обществото, а не обратното. След малко ще имате възможност да се запознаете с отчета за изпълнение на стратегията ни за по-малко от половината от периода, който всички вие, единодушно приехте. Ще получите ясна представа къде сме успели, къде сме срещнали трудности, какво сме направили и какво предстоеше да направи. Ще може да направите реална сметка за разликата между автентичния ангажимент и популизма с етикет ангажимент. Него, предполагам, ще го чувате доста в хода на предстоящото събрание. Изводът оставям на вас, господа делегати, обявявам Конгреса на Българския футболен съюз за открит“.

УДАР! Лудогорец уреди национал на Швеция

Едвин Куртулуш поема към Разград

Официално: Черно море обяви Дуду

Бразилец е третият нов на "Тича"

Изнудвачи разгневиха шефа на Спартак (Вн)

Вижте подробности

Ботев Пловдив с гневна позиция срещу строителя на "Колежа"

Вижте подробности тук

Бразилецът дойде на „Тича“

Той може да вземе участие още в първата контрола за лятото срещу Фарул

Дерменджиев: Аз съм доволен

Треньорът на Лудогорец говори след първата контрола на "орлите"

Алекс Колев: Гордея се, че съм в най-великия отбор в България

Нападателят беше официално обявен като ново попълнение на Левски

Лудогорец стартира подготовката с 5:0 срещу словенци (ВИДЕО)

Разградчани показаха отлична форма срещу Приморие

Илиан Илиев: Целта ни е да сме на ниво за първите мачове

Специалистът коментира жребия на Черно море в Европа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки