Борислав Михайлов: За последните три години имаме сигнали за не повече от 15-16 мача за черно тото

Неуместно да се говори, че неизлъчването на мачовете поражда условия за черно тото, според президента на БФС

Борислав Михайлов: За последните три години имаме сигнали за не повече от 15-16 мача за черно тото

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че за последните 3 години в България е имало сигнали за не повече от 15-16 мача за черно тото. Михайлов допълни, че тези сигнали от УЕФА идват 2-3 месеца след даден двубой, но според президента на БФС това е нисък процент и не е толкова обезпокоително.

Днес в Банско се провежда конференция, на която се очаква представители на властта да изнесат данни за "черното тото" в родния ни футбол.

„Имаше такива сигнали и вие вече видяхте решението на Комисията по ред и сигурност за системното нарушаване на правилата за феърплей и Спартак Пл беше изваден. Имаме не повече от 15-16 мача за тези три години, което не е толкова много. Тези сигнали от УЕФА идват 2-3 месеца след мач”, коментира Борислав Михайлов 

Президентът на БФС заяви, че е неуместно да се говори, че неизлъчването на мачовете поражда условия за "черно тото". Михайлов поясни, че сделката за телевизионните права е търговска и че клубовете не са доволни с предложената оферта от Валентин Михов. Поради тази причина не може да бъде подписан договор без съгласието на клубовете.

Относно телевизионните прави, президентът на БФС заяви: „Това е търговска сделка. Освен това тези, които правят продукта, не са доволни. Излишно е да влизаме в конспирации. Според мен хората си ходят на мача, дават се по радиото. Жалко е за феновете, които не ходят по стадионите." 

"Това са техните пари (на клубовете), така че аз няма как да подпиша договор без тяхното съгласие”.