Ботев Пд пак реже ЦСКА за нападател

Вижте подробности

Ботев Пд пак реже ЦСКА за нападател

Интересът на ЦСКА към крилото на Ботев Пловдив Самуел Акере не е затихнал, съобщава „Тема Спорт“. В последните седмици от Борисовата градина отново са влезли в контакт с колегите си от „Колежа“ относно евентуален трансфер на 20-годишния нигериец, но мераците им пак са били охладени. Червените са опитали да се възползват от слабата форма на Акере през пролетта и да намалят исканата от канарчетата цена, но те са непреклонни. В Ботев са уверени, че през лятото някой клуб от чужбина може да изпълни финансовите им претенции.

Както е известно, през зимата ЦСКА предприе сериозна, но неуспешна офанзива за Самуел. Армейците опитаха да се възползват от интереса на жълто-черните към техния юноша Станислав Шопов и да вкарат плеймейкъра в сделката. Идеята бе нигериецът да облече червената фланелка като преотстъпен до лятото, а след това правата му да бъдат изцяло откупени. От клуба под тепетата обаче не бяха съгласни на подобна условия. Спортният директор на пловдивчани дори проведе няколко срещи с ръководните фактори в Борисовата градина, но те не доведоха до нужния резултат. Акере остана в Ботев, а Шопов в ЦСКА, като и двамата не се радват на успешна пролет. Очаква се преговорите между двата клуба да продължат след края на сезона.

Крилото на канарчетата най-вероятно ще остане на пейката и в днешния първи полуфинал срещу ЦСКА за Купата на България. Същото се отнася и за Шопов. Двубоят на „Васил Левски“ е от 19:00 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки