Даниел Димов: Опитвахме 4 години и накрая успяхме

Капитанът на Черно море беше на седмото небе след гарантираното място в Европа

Даниел Димов: Опитвахме 4 години и накрая успяхме

Капитанът на Черно море Даниел Димов коментира победата на неговия отбор над ЦСКА с 1:0, което класира варненци на второ място в класирането и сребърните медали.

„Неописуеми емоции. Това, което мечтаехме през цялата година и за което се борихме. Поредица от години опитвахме и стигахме донякъде и не успявахме. Тази радост, тези очи, голямо благодаря на всички, на феновете, на треньорите, на ръководството и на всички, които ни подкрепяха. Заслужавахме го с постоянство и себераздаване“, каза Димов.

 

„Противно на логиката успяхме да се справим. Ние сме отборът, който пътува най-много. Това ни изтощава. Опитът, който имаме е безценен. Голяма част от нас знаят кога да се съхранят и кога да натиснат. Много добри млади играчи. Тяхната роля бе да правят разликата. Посвещавам победата на Уеслен, който получи тежка травма. Победата е и за него“, допълни той.

„Всички знаят, че резултатите се печелят с добра игра в защита. Ние успяхме да го постигнем през цялата година. Солидни сме в средата на терена. Домакинският фактор е от голяма роля, нямаме загуба у дома. Не става от днес за утре, става с мачове и обиграване на футболисти. 1, 2, 3, 4 години и видяхте резултата“, допълни футболистът.

„Ще видим какво ще ни се падне в Европа. Най-важното е да се насладим на този момент, който е за историята. Едно прекрасно изживяване“, завърши Даниел Димов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки