Димитър Костадинов за Сираков: Ако има поне капчица чест, да върне акциите на Левски!

Вижте какво заяви председателят на сдружение "Левски на левскарите"

Димитър Костадинов за Сираков: Ако има поне капчица чест, да върне акциите на Левски!

Председателят на сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов говори по актуални теми, свързани със "синия" клуб.

"Вече е очевидно, че клубът не се управлява добре. Мина цяла година, в която бяхме относително пасивни, не сме проявявали някакви по-сериозни несъгласия или нападки срещу ръководството. На 20 декември стояхме пред ръждясалата ограда с катинара на "Герена", след като нашият мажоритар за пореден път беше заявил нещо, което не изпълни - че е готов да се види с всеки един привърженик. Той тогава изобщо не се появи, нямаше достойнството да застане пред нас и да си каже какво мисли. Срещи на четири очи са само в ущърб на Левски. Затова искахме срещите да са пред медиите задължително, а не пред клубната телевизия, която е ведомствен канал.

 

Единственото достойно деяние, което Наско Сираков може да извърши, ако му е останала поне капчица левскарска чест, е да върне акциите, да ги депозира в клуба и те да станат собственост на ПФК Левски АД. Този човек, който се обяви за мажоритарен акционер и узурпира Левски, да върне акциите в клуба. След което да се проведе Общо събрание на акционерите и заедно да изберем най-добрите професионалисти, които да поемат тази тежка задача - изваждането на Левски от тази дълбока и дългогодишна криза, и да го развият.

Преди 110 години Левски е бил на левскарите - на тези, които са се събрали, за да ритат топка, дето се вика. Не е бил собственост нито на хазартна компания, нито на мажоритарен акционер, нито на арабски шейх, Левски е бил на тези, които го обичат и тези, които са го развили до 1944 година - да събере любовта на народа. Това е житейска кауза - да поправим историческата грешка, която беше извършена 1944-а, когато Левски беше отнет от тези, на които принадлежи. И тогава, и сега. Да върнем Левски на левскарите е свещена мисия, това не е битка с хазартно зависим деградирал човек и кликата около него.

Левски не е просто едно забавление, едно парти, което някакъв голям чичко-паричко бизнесмен ще им подсигурява, за може те да подскачат на стадиона, да пеят и скандират рефрени, за които голяма част не си дават сметка какво е това. Да скандираш "И преди, и сега Левски значи свобода" е много тежка отговорност. Какво значи да си свободен? Да си в ръцете на самозабравил се мажоритар или в ръцете на чуждоземна компания, каквато е мечтата на много левскари, което е най-голямата трагедия.

Мечтаят за сръбски или арабски бизнесмени, които да дойдат и с магическа пръчка да ни направят европейски клуб и т.н. Да, но това няма да е Левски. Левски е създаден от едни деца и е развиван от левскарите до 1944 г. Ако Левски стане собственост на голям бизнесмен, шейх или магнат и се отдалечи от левскарството и от идеологията за свободата - не може да си свободен, когато си собственост на чужда компания, която не се интересува от левскарството, а само да им върви бизнесът и да има шоу", каза Костадинов в "Студио Дерби".

Лъчезар Балтанов с трогателно послание към Ботев Пловдив

Той ще изиграе последния си мач за "канарчетата"

Мартин Луков: Победихме заслужено

"Чувствам се уникално тук", заяви той

Белчев: Играхме с мисъл за баража

Треньорът на ЦСКА призна, че вниманието е насочено към сблъсъка за Европа

На раздяла: Левски благодари на Костов

"Сините" с подарък към наставника

Алекс Колев е голмайстор на първенството

Таранът вкара и в последния мач за сезона

Илиан Илиев: Надявам се на добър жребий в Европа

Треньорът на Черно море благодари на футболистите и феновете за отличния сезон

Георги Иванов връчи сребърните медали на Черно море

"Моряците" се готвят за квалификациите в Лигата на конференциите това лято

Гонзо: Берое и Етър показаха, че в България се играе феърплей

Президентът на БФС смята, че първенството е било много интересно

Генчев: До дни ще стане ясно дали ще водя Левски

"Водим разговори", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки