Добри новини за Станислав Генчев

Агент хвали Левски за селекционната политика

Добри новини за Станислав Генчев

Тримата футболисти лекуват травми в Левски, но ще бъдат на разположение на Станислав Генчев за предстоящия спаринг със Септември София.

Това са Иван Андонов, Патрик Мислович и Рикардиньо. Стражът е получил травма в ръката на една от тренировките през миналата седмица. Той е с проблеми в китката.

Очаква се до два-три дни да започне подготовка. На лагера в Правец е и 17-годишният Александър Марков. Станислав Генчев настоява за привличането на опитен вратар. До момента обаче сините удрят на камък с привличането на такъв.

С лека контузия е централният нападател Рикардиньо, но тя ще отшуми до дни. Халфът Патрик Мислович пък болен. Състоянието му обаче се подобрява.

Контролата срещу новака в елита Септември Сф е в събота от 18:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Тя ще бъде предавана по клубната телевизия на Левски.

Междувременно мениджърът Джери Перейра поздрави Левски за изходящите трансфери, които бяха осъществени през последните два прозореца. Бразилецът публикува снимка в профила си в една от социалните мрежи, на която бяха Хосе Кордоба, Уелтън, Ноа Сонко Сундберг, Дарлан и Роналдо.

Под петимата играчи импресариото написа, че за привличането им сините са дали 300 000 евро, а продажбите им са осъществени за 10 милиона от европейската валута, което прави приход от 9,7 милиона (б.а. – не всички пари ще влязат в касата на клуба). „На прав път“, написа Перейра.

Той спомогна за привличането на бразилските футболисти на „Герена“ от 2021 година насам. През зимата Велтон премина в японския Гамба Осака, Роналдо в руския Ростов, а Дарлан в китайския Ухан Три Таунс. В началото на миналия сезон Сундберг бе продаден в Лудогорец, а сега Кордоба бе трансфериран в Норич.