Евро 2024 налива в касата на Лудогорец огромни суми

Разградчани може да стигнат до трансфери на Квавдо Дуа и Якуб Пьотровски

Евро 2024 налива в касата на Лудогорец огромни суми

Лудогорец може да осъществи невиждани до този момент в efbet Лига трансфери на Квадво Дуа и Якуб Пьотровски след участието на двамата играчи на Евро 2024.

Централният нападател на "орлите" и на Швейцария реализира първия гол за успеха с 3:1 над Унгария и се превърна в първия футболист в историята от efbet Лига, който бележи на европейско първенство. По-важното е обаче, че цената му на трансферния пазар скочи главоломно. Може да се каже, че Лудогорец удари джакпота с гола на Дуа.

Припомняме, че преди година Дуа бе купен от немския Нюрнберг, тогава пазарната му цена бе около 3 милиона евро. Сега цената на тарана, който си спечели титулярно място в състава на Мурат Якин за първенството в Германия, скочи до небесата и едва ли Лудогорец ще го продаде за по-малко от 10-11 милиона евро.

Сходна е ситуацията и с полския халф Якуб Пьотровски. Той влезе като резерва в първия двубой на "Дружина полска" при загубата с 1:2 от Нидерландия. Самото му присъствие на турнира на Стария континент вдига сериозно цената му. Макар че не игра много Пьотровски определено раздвижи играта на Полша и се отличи с мошен порбив, който за малко да завърши с попадение във вратата на Нидерландия. Към този момент цената на Пьотровски също е към 10 милиона евро.

Българският шампион разполага с още двама играчи, които се оценяват доста скъпо. Това са Бърнард Текпетей, оценяван на 6 милиона евро и Руан Секо. Наскоро се появи информация, че английски клуб е предложил 9 милиона евро за играча на "орлите".

Сметките показват, че Лудогорец може да прибере към 35 милона евро от продажбите на четирима свои футболисти. Разбира се, ако реши да ги продава.