Георги Иванов: Минал съм през всичко, следващата крачка е президент

Вижте какво каза кандидатът на шеф на БФС

Георги Иванов: Минал съм през всичко, следващата крачка е президент

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов вярва, че е достигнал етап от развитието си, който му позволява да оглави българския футбол.

Техническият директор на футболната централа смята, че е преминал през всички звена във футболната йерархия и е събрал достатъчно опит, за да поеме ръководните функции в ролята си на президент.

"Минал съм през всички нива във футбола, смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Вече две години работя в БФС и знам как може да се променят нещата. В момента липсва доверие към институцията. Без помощта на държавата, общините и Министерството на младежта и спорта, няма как да помогнем на хората да изпитват удоволствие от факта, че се занимават с футбол. Проблемите са свързани с инфраструктурата, липсата на финанси и незаинтересованост от общините. Това пречи на качеството на продукта. Затова зрителят е недоволен", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт" на БНТ.

Бившият футболен национал иска клубовете да знаят, че недостигът на средства пречи на БФС да помага.

"Целият български футбол страда от недостиг на средства. Ако бъда избран за президент, ще подам ръка на държавата. Ако няма финансиране от държавата, не можем да помогнем на аматьорския футбол. Финансирането ни от ФИФА и УЕФА е около 20 млн. лева. Това отива само са организация на мачове на международно ниво. Целевите средства отиват по конкретни програми", обясни той.

Бившият нападател на Левски смята, че честността му към хората му носи уважение.

"Усещам уважение от хората. Вратите за мен са отворени и хората са позитивни. Негативизмът пречи на футбола. Ние сме слаби, защото не сме обединени. В моята кампания казвам истината. Не лъжа хората и после да се чудя как да се оправдавам. Искаме да променим ситуацията, защото знам проблемите в българския футбол", допълни той.

Кандидат-президентът посочи основните цели в своята програма.

"Целя дигитализация, футбол за най-малките, детско-юношески и женски футбол, треньорско обучение и изграждане на инфраструктура. Най-много сме наблегнали на детско-юношеския футбол", каза Иванов.

"Изпълкомът трябва да бъде с бизнесмени, които да дават съвети за развитие. Важно е да има хора, които милеят за футбола. В Изпълкома няма да има президенти на отбори. Ще покажа, че съм различен от Борислав Михайлов, като променя целия Изпълком. Президентът работи за клубовете, а не обратно", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки