Георги Иванов: Жребият е добър, но не можем да подценяваме никой

„Изграждането на нов отбор в миналата кампания бе стъпка в правилната посока“, смята Гонзо

Георги Иванов: Жребият е добър, но не можем да подценяваме никой

Техническият директор на БФС Георги Иванов беше на жребия за турнира Лига на Нациите 2024/25, който беше изтеглен днес и изпрати България в група С3 заедно с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус. Иванов е уверен, че българските футболисти ще се представят много по-добре в сравнение с последния квалификационен цикъл, в който записаха едва четири точки, но нито една победа.

"Наглед жребият е добър, но ние сме в такава ситуация, че не можем да подценяваме нито един отбор. Познаваме Люксембург бегло от контролната среща, която играхме през есента на 2022-а година, когато треньор беше Младен Кърстаич. Другите два отбора са непознати".

"Това, което мога да кажа, че преди две години, когато започнахме да изграждаме отбора с треньор Ясен Петров, след това и с Кърстаич, смятам го сега за много по-добър в сравнение с преди две години. Голям брой футболисти се видяха. Новият старши треньор вече не е нов – Илиан Илиев има голяма възможност за избор на играчи. И се надявам вече да постигнем целите, които сме си поставили. Ние знаехме, че в квалификациите, които играхме сега, срещнахме тежки противници. Ние се опитахме през квалификациите да изграждаме отбор, но тогава ни беше трудно и смятам, че беше стъпка в правилната посока. И сега за Лигата на Нациите, както и в мачовете за Световното първенство през 2026-а година, миналите вече двубои ще бъдат много полезни".

България би трябвало да бъде в битката за едно от първите две места, но Иванов призова за предпазливост и овладяване на еуфорията. Той определи Люксембург като много сериозен състав, пълен с натурализирани чужденци, докато нарече Северна Ирландия и Беларус по-непознати.

"В спорта винаги има опасност това, което предвиждате, да не се случи. Но пък в крайна сметка това, което мога да кажа е, че отборът на Люксембург е сериозен състав. Видяхме, че имат доста натурализирани чужденци. За другите два отбора не мога да коментирам, но може би сме на едно ниво. И тука всичко ще зависи от нас. Хубавото е, че не само един отбор се класира, а два. Шансовете са по-големи за нас, но ние вървим в една линия да бъдем смирени. Нека не говорим големи думи. Преди квалификациите за Евро 2024 говорихме за Сърбия и за Унгария, а видяхме това са доста сериозни противници".

Всичките шест кръга ще се изиграят на разменено гостуване всеки срещу всеки както следва: 5-7 септември, 8-10 септември, 10-12 октомври, 13-15 октомври, 14-16 ноември и 17-19 ноември. Програмата в групата, както и в останалите групи на турнира, ще бъде определена по-късно утре.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки