Гледаме вечното дерби срещу 2.5 милиона

"А" група отново ще върви по две телевизии - БНТ и ТВ7

Гледаме вечното дерби срещу 2.5 милиона
Венцеслав Стефанов за пореден път ще вле­зе в ролята на пророк. Феновете на "Левски" и ЦСКА от цяла Бълга­рия ще могат да гледат вечното дерби, без да бият път до София. 
 
"Стандарт" научи, че клубовете най-после са постигнали договорка за тв правата. Това е станало на последната среща, която се прове­де в БфС. Те са отстъ­пили от позицията си и ще се задоволят с едва 2,5 млн. лева за мачове­те до края на сезона.
 
Отделно от това ПФЛ ще се опита да им дока­ра средства за двубоите от купата.
 
Иначе "А" група отново ще върви по две телевизии - БНТ и ТВ7. Те държаха паке­та за срещите и през миналото първенство. Единственият въпрос, преди да бъде сключен договор, е как национал­ната медия ще изчисти парите, които има да да­ва на отборите от мина­лото първенство. Този проблем се превърна в ябълката на раздора по време на преговорите досега.  От БНТ обаче са обявили, че ще го решат, за да се сложи край на неразбориите. 
 
Управата на ул. "Сан Стефано" -29 умува как ще стане това. В момента национална­та телевизия няма сред­ствата, защото не са за­ложени в бюджета й. А и едва ли ще й бъдат от­пуснати допълнително. Така остава вариант су­мата да бъде заложена в бюджета за следващата година и клубовете да получат парите през лятото заедно с тези от то­зи сезон.

Междувременно „Труд” информира, че Българският футболен съюз (БФС) е депозирал официално писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща и съдействие за решаване на проблема с телевизионното излъчване на “А” група. Искането за аудиенция на “Дондуков 1” е изпратено в края на последния работен ден на миналата седмица - в петък. Преди да пишат до министър-председателя, представители на клубовете и на БФС са имали среща с ръководството на БНТ по болния въпрос с неизплатените над 1,1 млн. лева за излъчването на мачовете през миналия сезон.

От националната телевизия отново са информирали футболните хора, че няма откъде да преведат парите, тъй като не са получили обещаната държавна субсидия за предаването на “А” група. Дългът блокира сключването на нов договор за тв предаването на “А” група, защото клубовете отказват да го подпишат, докато не си получат парите от миналия сезон. Затова и вече 8 кръга двубоите от родното първенство не се излъчват в ефира.

Футболните началници се надяват тази седмица да влязат при премиера и срещата да форсира изплащането на дълга на БНТ или да се постигне някаква договорка за разрешаване на проблема. Това ще улесни сключването на тв договор за настоящия сезон точно преди гвоздея на програмата ЦСКА - “Левски”, насрочен на 20 април (събота). А все още това е най-интересният за народа, рекламодателите и телевизиите мач.