Гонзо обяви голяма чистка в БФС

Лечков и Костадинов си тръгват

Гонзо обяви голяма чистка в БФС

Новият президент на БФС Георги Иванов обяви, че се задава сериозна чистка във футболния съюз. Наследникът на Борислав Михайлов посочи и първите, които си тръгват от "Дома на футбола" - Емил Костадинов, Йордан Лечков и Михаил Касабов. През лятото, в паузата между двата шампионата, се очаква и други промени.

„Не съм опитал президентското кресло. Смятам, че имаме достатъчвно време да си изпълним целите за следващата седмица. Има големи отговорности и големи очаквания от хората. Първото, което ще направим в началото на следващата седмица е да освободим двамата вицепрезиденти Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и в.и.д. президент Михаил Касабов“, заяви Иванов пред БНТ.

„Ще направим проверка на всички служители, които са с трудови договор, за да видим кой се е справил през годините. Ще започнем да изграждаме новата структура. Ще има и хора, които ще бъдат освободени, но ще пипаме внимателно, защото първенството е в разгара си. Трябва да не правим грешни стъпки, докато първенството върви, а после ще направим големите промени през юни“, добави новият президент на БФС.

"Конгрес се направи да влязат нови хора с нови идеи в БФС, които са гладни за успехи. Винаги младостта и опитът да важни. Не говорим дали са млади и стари - трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФС. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като се прибере националния отбор", коментира Георги Иванов.

"За да направим всички неща, които сме планирали - трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Всеки от вице-президентите и Изпълкома ще отговарят за нещо. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим", заяви президентът на Българския футболен съюз.

"Ще бъда най-големият си критик. Искам да върнем доверието на хората. Ако го направим, смятам, че ще успеем да върнем и доверието на държавата към институцията БФС", призна Иванов.

"Ако не харесват личността Георги Иванов, тя е различна от президентът Георги Иванов. Искам да върнем футбола на това място, на което трябва да бъде. Целта е да направим хората да се гордеят с националния отбор на България. Ние започваме от първия ден, не знам за колко време ще успеем да променим БФС. Правилният начин е да останат всички кадърни хора в БФС", разкри още Гонзо.

"Трябва да съжаляваме, че нито един човек от екипа на Димитър Бербатов не влезе в Изпълкома. Те се притесняват, че им дадохме 1 място, но дори и един човек може да дава идеи и да бъде достатъчно полезен. Трябва да съжаляваме...", призна Георги Иванов.

"Ние с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров сме били приятели. Можем само да съжаляваме, че нито един от тях не пожела да влезе в Изпълкома. Те ми показаха страхотно уважение", каза още той.

"Ние ще направим стъпки тогава, когато се събере Изпълнителния комитет. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще взима решенията. Не трябва да казва кой е вице-президент, защото няма аз да го определя, а Изпълкома. Ще има екипи, които ще работят. Това е само една идея, която имам", заяви президентът на БФС.

Спартак Варна взе хърватски защитник

Вижте подробности

Призив на БФС преди старта на новия сезон

Вижте го

Левски с нетрадиционен екип срещу Локомотив София

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Черно море с трансфер от ЦСКА

Асен Дончев пристига на "Тича" след наем в Пирин

ЦСКА се похвали с нов клубен автобус (ВИДЕО)

Превозното средство за отбора е последен модел и облепен със специален винил

Керкез: Панатинайкос е фаворит

"Сега най-важното е да започнем с победа първенството", заяви треньорът на Ботев Пловдив

Бусато: Трябва да се реваншираме на феновете

"Миналият сезон не беше добър за нас", призна стражът на ЦСКА

Стипич: Лудогорец има опит, но и слабости

"Те ще са уморени след мача в Грузия", смята треньорът на ЦСКА

ЦСКА пуска в продажба уникални сувенири от "Българска армия"

Феновете могат да се сдобият с част от историята