Гонзо: Ще има повече съдии за Левски - ЦСКА, вярвам във феърплея

Вижте подробности

Гонзо: Ще има повече съдии за Левски - ЦСКА, вярвам във феърплея

Новият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо заяви, че ще има повече съдии за Левски - ЦСКА и вярва във феърплея. Това сподели той след първото заседание на новото ръководство.

"Борислав Попов е изпълнителен директор на футболния съюз и не е коментирана неговата смяна. Във футболния съюз трябва да работят професионалисти, които имат авторитет в обществото. Юни месец ще имате окончателните решения, които сме взели.

Дали е нормално на 4 април, две месеца преди края на първенството, да говорим за смяна на комисии?", отговори Георги Иванов на въпрос дали ще има смяна на шефове на комисии и на изпълнителния директор на футболния съюз.

"Кирил Котев? Свърши добра работа във ФК ЦСКА 1948. Бил е при мен. Познавам го лично. Професионалист е", допълни Гонзо, който разясни, че на дербито между Левски и ЦСКА ще има един ВАР съдия повече, както ще е и на днешния мач между Лудогорец и Левски.

"Ние сме за честното съдийство, за феърплея. Затова има трима ВАР съдии. Бъдете сигурни, че ще има трима съдии и за дербито ЦСКА - Левски.

Вярвам във феърплея, винаги съм играл феърплей. Нашето желание и моите инструкции към всички комисии, днес имах среща с шефовете на съдиите, е всичко да е по правилата", разкри новият шеф на БФС, който не знае кога ще бъде вписан в Търговския регистър.

"Юристите работят по този въпрос, не мога да ви отговоря кога ще бъде вписан новият Изпълком."

"Имах срещи с МВР, част от тях са за превенция на "черно" тото. Работим много добре. Първенството влиза във финалната права и знаем, че изисква по-голямо внимание", каза Иванов.

Снимка: LAP.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки