Хебър представя официално новия треньор утре

Вижте какво съобщиха от Пазарджик

Хебър представя официално новия треньор утре

Наследникът на Любослав Пенев начело на Хебър ще бъде обявен официално в понеделник.

Това съобщи клубът от Пазарджик на клубния си сайт. От съобщението става ясно, че преговорите между специалиста и Хебър са финализирани и остава единствено договорът да бъде подписан. Новият наставник вече работи активно по селекцията.

От няколко дни е известно, че новият треньор на Хебър ще бъде Веселин Великов, като се чака само официалното потвърждение.

„Наследникът на Любослав Пенев във ФК Хебър ще бъде официално представен в началото на идната седмица. Преговорите между двете страни? клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност – подписване на договора. Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима.

Хебър остава верен на себе си да запази до последно в тайна името на специалиста, който ще води “зелените” при третото им поредно участие в “майсторската” група. В спортно-техническия щаб на новия треньор ще попаднат още първият му асистент, кондиционен специалист, треньор на вратарите и видеоанализатор. Пост на спортен (технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии.

Сборът за първата тренировка след лятната пауза остава непроменен – 17. юни 2024 година. В първата седмица пазарджиклии ще се готвят на клубната си база “Георги Бенковски”, след което ще заминат на високопланински лагер. Тепърва ще станат ясни и контролите на отбора до първия официален мач за сезон 2024/2025 г.

В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои подписване на договор с нов бетинг оператор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди десет дни стар контракт.

В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 година. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде “съобразена с финансовите възможности на Общината”.

След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20 юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност сътветно в Пловдив и София.

Своята лепта към клуба от Пазарджик според възможностите си ще продължат дават и частните спонсори на клуба от миналата пролет – Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев и Димчо Ганев. Бюджетът на клуба ще се допълни чрез тривиалните за всеки един професионален елитен тим финансови източници – продажба на билети и абонаментни карти, отчисления от телевизионни права, средства от участието на родните тимове в европейските клубни турнири, трансфери, реклама и др“, написаха от Хебър.