Хебър с 3 варианта за временен стадион

Спартак (Варна) получи отказ да домакинства в Балчик или Каварна

Хебър с 3 варианта за временен стадион

Във вторник изтича крайният срок, в който новаците на efbet Лига Септември (София), Хебър и Спартак (Варна) трябва да посочат временен стадион, където ще домакинстват на мачовете си.

До пълното лицензиране на пазарджишкия “Георги Бенковски” Хебър умува върху варианти със спортните съоръжения на Берое, Локомотив (Пловдив) и Витоша (Бистрица).

От пазарджишкия клуб вече са влезли в контакт с ръководствата на тези отбори. Не е изключено обаче, в крайна сметка да се посочи и различен от тези стадиони, тъй като всичко е въпрос на условия и договорки, съобщиха от “Бенковски” 200.

По първоначални изчисления за привеждане на стадион “Георги Бенковски” във вид да покрие критериите на БФС за провеждане на мачове от efbet Лига ще бъдат нужни между 2 и 4 месеца от днешна дата.

Освен изграждането на осветление, Хебър трябва да изпълни още куп други предписания на Лицензионната и Спортно-техническа комисия на БФС.

Някои от тях са прозаични, други претенциозни, а трети – направо екзотични, но така или иначе минават като задължителни за изпълнение.

Най-голямата инвестиция на стадиона безусловно ще бъде свързана с монтирането на електрическите рефлектори, таблото и помещенията за системата ВАР.

На стадион “Георги Бенковски” се предвижда поставяне на още пластмасови седалки, инсталиране на тоалетни за публиката, проектиране и изграждане на втори (резервен) трафопост, разширяване на зоната за журналисти и медии, корекции по ВИП-а, изграждане на допълнителни входно-изходни пунктове зад сектор “В” други.

На стандартите за Първа лига не отговарят рекламните пана на efbet, които са с по-голяма височина от утвърдените критерии и се налага да бъдат подменени. Проблемите на Хебър имат и останалите новаци в елита.

Спартак (Варна) е получил отказ от Лицензионната комисия да домакинства в Балчик или Каварна, което направи Разград следващата най-близка опция.

Варненският клуб вече е потърсил помощ от общината за изграждане на осветление, но то щяло да бъде готово след няколко месеца. И третият новак в елита няма да може да използва собствения си стадион, но това не е изненада.

Става въпрос за столичния Септември, който ще избира между различни опции. При предишния си престой в Първа лига, клубът домакинстваше на “Васил Левски”, но това е най-скъпият и нерентабилен вариант.

Няма да е изненада, ако видим Септември на някой от стадионите на Славия, Левски или ЦСКА.