Херо: В националния не трябва да играят младите, а най-добрите

Според него подмладяване на отбора не е нужно

Херо: В националния не трябва да играят младите, а най-добрите

Старши треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде мнението си след победата на своя тим над Добруджа. Двата тима изиграха контролна среща в морската ни столица, а “соколите” се наложиха с 4:1.

“Резултатът не е важен, а поведението и настройката. През първото полувреме излязохме недобре настроени, имаше подценяване, но през второто се подобрихме. Дадохме възможност на повече футболисти, но смятам, че е една полезна проверка.

Основната ни цел е спасение, но ще се опитваме да играем максимално сериозно срещу Лудогорец. Ще бъдем без някои футболисти, имаме двама наказана, а вероятно и Иван Йорданов няма да може да играе. Но въпреки всичко ще се опитаме да се представим максимално достойно”.

Херо засегна темата и с националния отбор и загубата ни от Черна гора:

“Жалко, че загубихме, смятам, че Черна Гора не ни превъзхождаше с нищо, даже е по-слаб отбор. Проблеми имаше, видяха се на терена, но това е работа на спортно-техническото ръководство. Те ще анализират и ще видят нещата. Не трябва да изпадаме в крайности. Трябва да гледаме с оптимизъм, защото ние българите сме малко хора на двете крайности. Това са квалификациите, в които ще трябва да покажем какво можем. Говори се за някакво подмладяване, аз имам по-друга позиция. В националния отбор подмладяване не трябва да има, а да играят най-добрите, защото това е огледалото на българския футбол, но политиката на ръководството на футболния съюз е малко по-различна. Всеки си има мнение. Аз като българин желая успех на отбора и да зачеркне негативния резултат”.

След това специалистът се върна и на темата “Спартак”:

“Ние, ако успеем да решим проблем с реализацията на головете, ще имаме по-различен точков актив. Видяхте и последните срещи - срещу Локомотив имахме доминантност, срещу ЦСКА бяхме равностойни, но липсата на реализация и може би на самочувствие пред гола не ни даде възможност да спечелим мача с Локомотив. Няма да правим друга проверка. През този период ще тренираме само във Варна и ще се готвим. Надяваме се и националите да пристигнат без контузии”, завърши Димитров.