Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

„Заслужена беше победата. Въпросът е, че футболът, който играхме, е различен от този, който искаме. Все пак обаче създадохме ситуации, не допуснахме гол, което са все позитивни неща за нас.“

Това каза треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев след победата с 2:0 над гостуващия Етър, която съхрани шансовете за оставане в елита на „зелените“. Те вече са на 6 точки от баражното 14-о място, което понастоящем се заема от Локомотив (София).

„Мисля, че трябва да поздравим Светльо Петров и отборът му за това, че промени системата на игра след червения картон. Въпросът е, че се намира в тежка ситуация, както сме и ние. Имахме късмет, че вкарахме гол при тази сгъстена защита. Едно е да играеш срещу Ботев Пловдив, който играе открит футбол, друго е да играеш срещу отбор, който играе с 9 човека зад топката“, заяви Янев.

„Искахме да бъдем спокойни, да играем бързо с топката, за да не даваме на Етър да се групира във фаза защита, да играем директно по фланговете. За съжаление не се получи до самия край на мача. Лесно е да се говори за това, когато сме отвън, отколкото на терена. Не трябва да искаме нищо по-различно от това, което направихме днес. Имаме надежда, надеждата остава, докато има надежда, ние имаме шанс да се борим. Надявам се другите отбори да се борят здраво, защото Ботев Пловдив излезе с титулярния си състав. Надявам се и в другите мачове съперниците ни да бъдат сериозни и да дадат всичко, което могат, срещу нас, както правим ние", допълни Янев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки