Керкез готви изненади за Марибор

Вижте подробности

Керкез готви изненади за Марибор

Как ще изглежда Ботев Пд през новия сезон? Ще имат ли шанс канарчетата да елиминират Марибор и да достигнат до сблъсъци с гръцкия Панатинайкос във втория кръг на Лига Европа? Отговорите на тези въпроси ще бъдат получени тази вечер. Защото цяла лятна подготовка канарчетата бяха далеч от "хорските очи".

Треньорът Душан Керкез бе обхванат от "шпионска треска". Затова и тренировките, и контролите на жълто-черните бяха засекретени - на тях не присъстваха медии и фенове. Въпреки това треньорът на словенците Анте Шимунджа се похвали, че е събрал достатъчно информация.

Керкез обаче може да изненада със смяна на схемата. През пролетта Ботев разчиташе много на фланговите нападения. Мохамед Брахими обаче напусна по посока Русия, а в навечерието на сблъсъците с Марибор Уме Емануел бе продаден на швейцарския Цюрих. Така че няма да е никак нелогично тази вечер Ботев Пд да излезе със схема с трима централни защитници, двама нападатели и Ивелин Попов зад гърба им. Така жълто-черните ще търсят повече сигурност в отбрана.

Според букмейкъра 8888.bg вероятността за победа на Ботев (Пд) в днешния мач е 39,2 процента. Шансовете за равенство са 27,6%, а за успех на гостите от Марибор 33,3%.