Левски №1 по владеене на топката у нас

Вижте статистиката

Левски №1 по владеене на топката у нас

“Левски” владее най-много топката от целия т.нар. български елит. Това показа справка на “24 часа” в специализиран сайт. Играчите на Николай Костов притежават топката точно 61,4% от времето, показва статистиката. Второто място е за хегемона в родния шампионат “Лудогорец” - 60,5%.

Откакто 60-годишният наставник пое “сините”, играта им коренно се промени. Костов опитва да научи футболистите си да владеят колкото се може повече топката и да не бързат във всяка ситуация. Това си пролича и в първия официален двубой за столичани за новата година. При победата 2:1 над “Пирин”, въпреки че близо час “сините” бяха с човек по-малко заради червения картон на Хосе Кордоба, “Левски” разиграваше умело и почти не грешеше в пасовете си. Играчите на Костов си подаваха на сигурно, без спорни пасове.

В същото време пък стана ясно, че двама от новопривлечените в състава през зимата - Хоакин Фернандес и Патрик Мислович, още не са готови да дебютират за “сините”. Уругваецът и словенецът 99% няма да вземат участие и в следващия двубой на “сините”. В събота “Левски” приема “Арда” в едно от дербитата на т.нар. роден елит. Аут за срещата с кърджалийци е наказаният Кордоба.

Фернандес още е изостанал с подготовката, а в същото време и не се е адаптирал в новата обстановка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки