Майка на юноша от Хебър скочи срещу кмета на Пазарджик

Болна е тоталната незаинтересованост на Куленски за бъдещето на младите спортисти

Майка на юноша от Хебър скочи срещу кмета на Пазарджик

Вяра Апостолова – майка на родения през 2008 г. юноша на Хебър Мартин Мутафчиев се обърна към NOVSPORT.COM, за да изкаже разочарованието си от отношението на кмета на Пазарджик Петър Куленски към школата на клуба.

„Защо и как новоизбраният пазарджишки кмет Петър Куленски абдикира от задълженията си да отпуска нужните средства за съществуването на един от най-успешните младежки футболни клубове в страната Хебър не е загадка, а парадокс. Болното в случая е тоталната незаинтересованост на Куленски за бъдещето на младите ни спортисти, които имат всички качества в близко, а не в необозримо бъдеще, да помогнат на футбола ни“, казва емоционално Апостолова.

Ситуацията с отказа на община Пазарджик да полага необходимите грижи за развитието на спорта на нейната територия разгневи не само родителите на младежите от Хебър, но и множество спортни хора от града.

„Финансират се само инициативи, които са близки по сърце на кмета, а другите, както се казва „кучета ги яли“. За мен това е скандално. Недопустимо е да не се получава никакво финансиране от общинските бюджети за елитните ни спортни клубове.  Младежкият Хебър е сред тях. Откакто кметът Куленски е на този пост, този клуб буквално е на ръба на оцеляването“, казва Вяра.

Тя и синът й изказват благодарност на треньора Йордан Минев, който по думите им дава всичко за отбора си и задържането на младите таланти. Но не получава никаква подкрепа от Общината.

Напомняме, че за отношението на Община Пазарджик през сълзи говори и вече бившият треньор на мъжкия отбор Любослав Пенев, след като го спаси от изпадане.

„От миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отборът, са феновете. Трябва да се замислим сериозно дали искаме да има футбол в Пазарджик, или не. Аз съм професионалист. Искам това нещо да се развива. Аз съм оптимист за бъдещето на клуба. Закриха волейбола, сега искат и футбола“, каза емоционално Пенев след спасителния мач срещу Етър.

Момчета от други градове избират този клуб, за да подобрят спортните си умения и така да се докажат като обещаващи футболисти. Сред тези момчетата е Мартин Мутафчиев, които е избрал да остане в този клуб, въпреки примамливи предложения от други елитни наши отбори и евентуален трансфер в чужбина. Той е готов на компромиси само заради отличния рейтинг на Хебър, както и доброто отношение на треньора Йордан Минев и помощник-треньора  Кирил Божков, които за него са и педагози, и приятели, на които може изцяло да се довери в поетия си труден път на професионални футболисти.

„Именно тяхна е и заслугата този клуб да продължава да съществува и да се доказва в създаването на футболни звезди, каквато се надявам да стане и моят син“, завършва Вяра.

Арда загрява за новия сезон с 4 контроли

Проверките ще започнат в сряда срещу Янтра

Убиецът на Ферарио Спасов с 60 сериозни нарушения за 6 месеца

Само за ден има 11 нарушения с над 100 км/ч, включително в населени места

В Правец: Левски тренира с Мислович, но без Рикардиньо

Вижте подробности

Добри новини за Станислав Генчев

Агент хвали Левски за селекционната политика

ЦСКА отново ремонтира терените в Панчарево

Вижте подробности

Ботев Пд продава Ханкич за 100 000 евро

Той ще потегли към руския Ростов

Дерменджиев: Дано Спас няма разкъсване

Нападателят на Лудогорец напусна принудително контролата със Слован Братислава

Левски с открити тренировки за фенове и медии до контролата срещу Септември (София)

Вижте програмата на "сините" за следващата седмица

Лудогорец победи и Слован Братислава във втората си контрола (ВИДЕО)

Разградчани показват добра форма в подготовката до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки