Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Бранителят ще остане в Шльонск

Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Полският Шльонск Вроцлав официализира оставането на българския бранител Симеон Петров в редиците на клуба. След като българинът се адаптира много добре в Екстракласата, клубът взе решение да го задържи за постоянно, след като той пристигна в Полша под наем от ЦСКА 1948. Новият му договор е валиден до юни 2027 г. с опция за удължаване с една година.

24-годишният футболист премина в Шльонск през декември 2023 г. от ЦСКА 1948. Той направи своя дебют за отбора срещу Стал Миелец, когато влезе от пейката. В следващия мач срещу Лех Познан той също получи няколко минути, а от 25-ия кръг играе редовно в титулярния състав на номиналната си позиция.

През целия пролетен кръг българинът участва в 12 мача. Най-добрият му спомен със сигурност е мачът срещу Краковия, в който бързо откри резултата след центриране на Петр Шварц. Петров има 913 минути в полската Екстракласа досега.

"Това е много важен ход през този прозорец. Много се радвам, че Симеон ще бъде с нас още дълго време. Той бързо показа, че си заслужава да се заложи на него. Той има страхотни качества и е много надеждна част от нашия отбор. Заедно с Алекс Петков и Лукаш Бейгер той изгради стена в нашата защита", сподели спортният директор на Шльонск Давид Балда.