Официално: Ямбол изхвърча от Трета лига

Вижте какво съобщиха от БФС

Официално: Ямбол изхвърча от Трета лига

Отборът на Ямбол 1915 може да се смята за изпаднал от Югоизточната Трета лига и ще продължи да се състезава от новото първенство в регионалната група.

Но клубът няма да получи право да се върне в Третото ниво на българския футбол и да се изкачва по-нагоре, дори и да спечели една година по-късно четвърта дивизия и да се яви на квалификации, ако не отстрани пропуските в документацията, съобщиха от БФС.

Отборът на Ямбол не играе от 26-и март насам и всички срещи след тази дата са записани със служебен резултат в полза на противницитe. Може да се каже, че проблемите за ямболския клуб са били заложени още от лятото, но се стовариха с пълна сила през тази пролет.

При проверка на БФС се оказа, че при регистрацията в Ямбол 1915 има свързани лица с други клубове, а също така документацията им пред Министерството на спорта е сгрешена и има много пропуски.

От БФС са предупредили ямболии за възможни проблеми още преди началото на настоящия сезон, но ръководството не е взело необходимите мерки.

До момента служебни победи са записали Родопа (Смолян), Димитровград, Несебър, Загорец (Нова Загора), Карнобат, Атлетик (Куклен), Черноморец (Бургас), а в предстоящия кръг това ще стори и лидерът Левски (Крумовград).

Ямбол 1915 пострада след 18-и март. Тогава Димитър Бербатов и негови привърженици опитаха да проведат свой си "конгрес", а след него БФС започва да проверява редовността на документацията на клубовете.

След като тази проверка беше направена, след заседание на изпълкома на БФС на 23-и март на редица клубове беше прекратено членството заради различни нарушения. Повечето от отборите са от областните регионални дивизии, а Ямбол 1915 е единствен от Трета лига.

Пред Ямбол 1915 и останалите изхвърлени има един вариант да обжалват решението на изпълкома пред конгреса на централата и евентуално да бъдат възстановени за следващия сезон.

За да спечелят обаче пред най-висшия орган (Общото събрание), от Ямбол трябва да бъдат подготвени с доказателства за грешното решение на ИК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки