От Локомотив Пловдив не бързат да преподписват с капитана си

Прочетете подробности

От Локомотив Пловдив не бързат да преподписват с капитана си

Ръководството на Локомотив Пловдив няма да бърза да предлага нов договор на лидера си Димитър Илиев, съобщава "Тема Спорт". Контрактът на черно-белите изтича в края на сезона. На 25 септември нападателят стана на 34 години.

Шефовете на смърфовете искат да задържат капитана, но оферта за нов контракт ще се обсъжда на по-късен етап. Засега от "Лаута" са преценили, че приоритетно ще е задържането на вратаря Динко Хоркаш и крилото Джовани.

И двамата са в позицията на Илиев с изтичащи договори през юни 2024 година. С Митко Илиев развитие се очаква през пролетта. Бившият национал е свалил доста от нивото си, но от клуба са категорични, че ще продължат да разчитат на него.

С Джовани и Хоркаш вече се водят преговори, но на този етап няма развитие. Агентът на бразилеца засега "саботирал" нещата, като между двете страни имало известно разминаване в условията.

Интерес и към двамата не липсва, както от България, така и от чужбина. От 1 януари вратарят и крилото ще са свободни да преговарят с всеки клуб и да подписват предварителни споразумения. Затова и от "Лаута" бързат с подновяването на контрактите им.

Локо Пловдив продължава с подготовката си за гостуването на Добруджа за купата. Мачът е в събота от 13:30 часа на стадион "Дружба". Местните фенове обещават сериозна посещаемост. Смърфовете пък ще са без цели 9 играчи, които са аут поради различни причини - наказания, контузии и ангажименти с национални отбори.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки