От ЦСКА: Обжалваме наказанието на Бусато (ВИДЕО)

„Съжаляваме искрено за пострадалия играч на Черно море“, пишат „червените"

От ЦСКА: Обжалваме наказанието на Бусато (ВИДЕО)

ЦСКА ще обжалва наказанието на вратаря си Густаво Бусато, който беше лишен от състезателни права за пет двубоя. Стражът на "червените" получи червен картон в двубоя срещу Черно море, загубен с 0:1, от 34-ия кръг в Първа лига.

Бусато нанесе средна телесна на бразилеца Уеслен от варненския отбор в срещата на Националния стадион "Васил Левски". Така той ще пропусне баража за класиране аз Лигата на конференциите срещу ЦСКА 1948 в петък.

Ето и какво пишат "червените":

"ЦСКА ще обжалва наложеното тежко наказание от 5 мача лишаване от състезателни права на вратаря Густаво Бусато. Макар и наложената санкция да е по наредба, смятаме категорично, че тя е несправедлива, предвид липсата на каквато и да било умисъл в действията на Бусато. Съжаляваме искрено за пострадалия играч на Черно море Уеслен Жуниор и му желаем от сърце възможно най-скорошно възстановяване. Но предвид факта, че инцидентът се случва в игра, не можем да се примирим с абсурдното по тежест наказание за действие, за което всеки един футболист би съжалил и никога не би предприел съзнателно или нарочно, особено пък човек като Густаво Бусато. Още утре сутрин ще входираме молбата за обжалване на санкцията и призоваваме Българския футболен съюз да я разгледа в най-кратки срокове преди следващия мач."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки