Отпускат още над 6 милиона за „Колежа“

С тях трябва да бъде завършена козирката и фасадата на стадиона

Отпускат още над 6 милиона за „Колежа“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че на следващата сесия на Общинския съвет ще влезе предложение за отпускане на 6.194 милиона допълнително за стадион „Христо Ботев“.

С тях трябва да бъде завършена козирката на „Колежа“ и фасадата.

Те ще бъдат разпределени за 2024 и 2025 година.

Междувременно 3 от 4-те трибуни на стадиона вече са с подредени седалки.

Строежът е във своята финална фаза и все повече придобива своя завършен вид. В последните дни ударно се поставят седалките по южната трибуна, където ще стоят най-бурните привърженици на жълто-черния клуб.

С жълти, черни и червени седалки се оформя фенската емблема, като точното им местоположение се доуточнява. По всичко личи, че до началото на април месец стадионът ще има вид за провеждане на футболни мачове.

Към момента остава да се поставят седалки само на северната трибуна и частично на ъгловите сектори, както и специалните метални съоръжения за сядане на гостуващия сектор.

Поставянето на осветлението е във финална фаза, като в момента се правят последни дейности преди тестово пускане през тази седмица. Силните ветрове обаче затрудняват височинната работа.

Лошото време пречи и на начало на работата по козирката на „Трибуна Изток“. Там конструкцията отдавна е монтирана, като предстои да се постави и покритието, част от което вече е на място на стадиона.

Дейностите около стадиона също са в напреднала фаза, като се извършват последни асфалтирания около целия стадион, включително и откъм улица „Варшава“, където тя стартира най-последно.