Първият багер влезе на "Армията"

Вижте подробности

Първият багер влезе на "Армията"

Първият багер, който ще участва в демонтажа на стадион “Българска армия” вчера сутрин пристигна на мястото на събитието. След като в понеделник и вторник от фирмата, ангажирана да разчисти и подготви имота за предстоящите строителни дейности - “Ростер”, влезе в съоръжението и направи нужните огледи, от вчера започна и реалната работа с тежка техника. Тя продължи през целия ден, като следобед на “Армията” вече имаше няколко машини. Използвана е и оросителната система. Нейната задача е да намокри обектите, за да не се вдига много прах при рушенето им.

“Трябва да има мивка, където да се измиват гумите на камионите, преди да излязат от обекта, и това ще се следи от нас”, обеща пред “Дневник” зам.-кметът по строителството на район “Средец” арх. Николай Христов. След излизането им от обекта отговорността е на Столичния инспекторат. Начинът и маршрутът за извозването на строителните отпадъци са описани в плана за безопасност и здраве (ПБЗ), одобрен от район “Средец”, от “Пътна полиция” и общинските дирекции “Зелена система” и “Управление и анализ на трафика”.

В плана се посочва, че тежката строителна техника и камионите не трябва да засягат съществуващата дървесна растителност по маршрута. Контролът върху спазването на това изискване е на строителния надзор на обекта.

Според информационната табела, поставена на входа на “Армията”, демонтажните дейности трябва да бъдат завършени за 90 дни, като същинското им начало ще бъде дадено в понеделник, 8 април.

Лудогорец пусна в продажба абонаментните карти

Вижте цените на сезонните пропуски

Ботев Пловдив с важна информация за "Колежа" и мачовете в Лига Европа

Вижте подробности

Интерес към Ван дер Каап, Левски му определи цена

"Сините" са готови да се разделят с бранителя срещу 750 000 евро

Спас Делев със съмнения за тежка контузия

Крилото на Лудогорец почти сигурно ще е аут за поне два месеца

ЦСКА си хареса крило на Рапид Букурещ

Фуншо Бамгбойе е известен като машина за асистенции

Левски ще вдига офертата за Бастунов

Станислав Генчев настоява да има нападателя в състава си

Французин дойде на проби в Славия

Карл Фабиен ще тренира с "белите" няколко дни

OФИЦИАЛНО: Левски продаде крило в Турция

Здравко Димитров подписа с Бодрум

Обрат: ЦСКА все пак отвори тренировките

Фенове и журналисти могат да присъстват на заниманията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки