Петричев с първи думи след вълната от оставки в Лудогорец

Не знам дали оставам в клуба, обясни изпълнителният директор

Петричев с първи думи след вълната от оставки в Лудогорец

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разясни ситуацията в клуба след новината за масови оставки по високите етажи в Разград, както и на спортно-техническия щаб на "орлите" след 1:7 от Нордселанд в Лигата на конференциите. Шефът на "зелените" коментира ситуацията при пристижнаето на отбора в България.

„Какво означават оставките? Означават, че в Лудогорец работят хора със съвест и морал. Когато дойде ситуация, в която всеки трябва да си поеме своята отговорност, не се крием. Не съм съгласен, че е извънредно положението. Лудогорец е добре структуриран клуб. Без определени хора, ще продължи да функционира. Нищо страшно. Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания. Собствениците са ни предоставили максимално добри условия да развиваме футбол. Когато допуснеш срамен резултат, логично е проблемът да е в хората, управляващи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност“.

„Всички от ръководството подават оставка. Вчера имаше бързо събрание на УС. От председателя, президента, най-вече оперативното ръководство в мое лице и целият спортно-технически щаб. Вече сме депозирали нашите оставки и по-нататък ще разберете какви са техните решения. При всички случаи нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за мотивите на оставката и те ще преценят как ще продължи клубът напред. До ден последен, в който аз съм в клуба, ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм. Ще направя така, че хората, които биха поели клуба след нас, да са в комфортна ситуация. Лудогорец е един изключително добре конструиран клуб. Без Карамандужков, без останалите колеги, ще продължи да функционира достатъчно добре“.

„Не мога да отговоря към днешна дата дали бих останал в Лудогорец, ако не ми бъде приета оставката. Мен ме е срам от хората. Не знам как ще ги погледна в очите. Казвам го искрено. Ще се обърна към феновете. Знам, че заради този резултат ще понесете тежки подигравки, но лошите времена ще отминат бързо. Добрите моменти предстоят. Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива, защото така е устроен. Искам хората да вярват. Всички знаем причините за вчерашната загуба. Те са натрупани с течение на времето, но не успяхме бързо да се справим с процеса на подмяна. Грешките ще бъдат коригирани. Не си спомням в живота си да съм се чувствал така. Не мога да се крия зад гърба на никого. Ивайло Петев е най-малко виновният в тази ситуация“.

„Понякога един подобен резултат катализира, даже не знам дали не е за доброто на Лудогорец. Тупа се топката по български за някои неща. Сигурен съм, че процесите, които ще катализира, ще са за добро. Начинът на управление и философията на Лудогорец има две лица – Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато те са инвеститорите, феновете могат да са спокойни. Ще изтърпят подигравките на опонентите, но съм сигурен, че Лудогорец много бързо ще се върне в правилния път“, сподели Ангел Петричев.

„Много работи се чуват. Ако е имало спорове между нас, са били на професионална основа, не на лична. В Лудогорец винаги сме били един екип и анблок си подаваме оставка. Това ни е водило години наред към успехи. Нормално е в един екип да има различия. Това не е лошо, хубаво е да има творчески спорове. Всичко останало са интриги.

„Любовта омръзва ли? Аз обичам Лудогорец и го обичам защото съм от ден първи заедно с Георги Караманджуков. Ние 13-а година сме заедно. Клубът не е просто работа, а любов. Във футбола отпуска няма. За 12 години нямам спомен да съм почивал активно. Ще продължа да обичам Лудогорец. Донесъл ни е страшно много емоции. Много се дразня, когато има жестоки критики срещу Петев. Този човек беше в началото. Тухла по тухла сме строили този клуб и не е случаен човек а Лудогорец. Винаги ще изпитвам към него огромно уважение, както и към останалите колеги, с които заедно си подаваме оставките. Преценяваме, че моралът ни задължава да го направим.

„Защо треньорите и ръководството ни разделяте на две. Не мога да кажа как ще реагират нашите привърженици, ако половината оставки се приемат, а другите не. Знам, че феновете страдат. Получих 280 съобщения. Повечето ги прочетох. Няма да е лесно. Искам тези хора да ги гледам право в очите. Не искам да съм човек, който се крие зад гърба на някого“, каза още изпълнителният директор в оставка.