Ради Кирилов: Локо Пд играе най-стойностният футбол

Играчът на ЦСКА 1948 с индивидуален приз

Ради Кирилов: Локо Пд играе най-стойностният футбол

Футболистът на ФК ЦСКА 1948 Радослав Кирилов получи наградата за играч №1 на 29-ия кръг след двата си гола, който реализира във вратата на Локомотив (София), при победата на "червените" с 2:1. 

"Благодаря за наградата, за мен е чест. Радвам се, че получавам такива призове най-вече се радвам, че успях с тези два гола, както аз така и моите съотборници да направим така, че да се върнем на победния път."

Трябва да затвърдим позицията си и да вземем точки срещу Локомотив (Пловдив), за да останем на шестото място. Сезонът беше колеблив, защото зимата станаха много промени. Разчитаме на доста млади моммчета и ще трябва време за оптимална форма. Смятам, че работим доста добре и рано или късно резултатите ще дойдат

Аз мисля, че във футбола няма място за сметки. Ние сме длъжни да играем мач за мач и да взимаме максимлния брой точки. Има и вариант, ако победим в Пловдив след това сме на девет точки от четвъртото място. Има малък шанс четвъртият да играе бараж, но все пак. Може би трябва да гоним тази максимална цел. Ако нещата се стекат така, че да играем за седмото място, ще мислим тогава за мачовете.

Важно е да се обиграе добре отборът. Младите да добият самочувствие и ние опитните да им помогнем. Тренираме по най-добрия начин и аз мисля, че нещата ще се получат.

Изцяло съм фокусиран в тези мачове. Аз имам договор за още една година, бъдещето ми е свързано с клуба. Последните месецеи не играх достатъчно добре. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си за да се върна в топ форма. Не играех редовно, но това пък е свързано с факта, че моите колеги са играли по-добре от мен. Нашият клуб има достатъчно силни футболисти. Във футбола така се случват нещата, всичко е на моменти. Важно е, когато не си във форма, да тренираш и да излезеш от ситуацията.

Лично мое мнение, че Локомотив (Пловдив) играе може би най-стойностният футбол у нас, има доста изграден стил на игра. Отбор, който има доста изявени изпълнители. С млад, добър треньор, който изгражда нещо хубаво там.

Кирилов коментира и треньорската рокада в клуба, след която Валентин Илиев замени Николай Панайотов. 

"Всеки треньор си има своите виждания. Винаги когато има треньорска промяна има импулс в отбора. Със сигурност един човек, който държи изключително много на дисциплината и човек, който според мен има голямо бъдеще като треньор.

"Имахме малко време за работа с него, но сега вече програмата е по.лека. Ще имаме повече време за тренировки. Надявам се да изградим един добър отбор, който да радва окото, да играем добър футбол. В отбора има момчета, които имат голямо бъдеще. Стига само сега да не си помислят, че като са титуляри са стигнали своя максимум в развитието си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки