РАЗКРИТИЕ: Берое е пред катастрофа

Вижте подробности

РАЗКРИТИЕ: Берое е пред катастрофа

Ситуацията в Берое е много тежка и клубът сериозно е заплашен да изпадне в истински финансов колапс, научи репортер на NOVSPORT. Причината за това е странното поведение на новия собственик Ернан Банато. В средата на юни той купи 100 процента от акциите на Берое и на първата си пресконференция обеща "инвестиция от 4-5 милиона евро през първата година". Тогава Бенато заяви, че целта пред първия отбор ще бъде да играе водеща роля в първенството и да се бори с най-силните клубове у нас.

До този момент, обаче обявените милиони така и не са влезли в клуба. В Стара Загора под сурдинка се говори, че от началото на сезона на практика няма никакви приходи, а се харчат само парите от Efbet, който има договор с Берое. Публична тайна е, че играчите от мъжкия отбор не разполагат с достатъчно екипировка, а част от служителите в клуба не получават редовно заплатите си. Нещо, което би застрашило сериозно лиценза на клуба за следващия сезон в професионалния футбол.

Горните факти бяха изнесени публичн във Фейсбук и от мениджъра Ивайло Атанасов. Той твърди, че в щаба на Берое не са започнали работа качествени специалисти, защото босът Банато се пазарил буквално за 200 евро...Според Атанасов Ернан Банато не получава виза и не може да влезе в България в последните месеци заради дългове към НАП.

Проверка на NOVSPORT показа, че на практика собственикът на Берое не притежава никакъв бизнес в България и изобщо не е ясно как може да финансира клуба. Банато притежава само фирмата Си Ар Ди Спорт БГ, която е с предмет на дейност "мениджърска дейност в областта на спорта, Консултантски- услуги, представителство /без процесуално/, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и чужбина, хотелиерство, ресторантьорство, както и всякаква друга дейност, която не е забранена със закон". Тя е създадена на 26 април тази година и е с капитал в размер на....20 лева.

Освен всичко друго, Банато влезе в конфликт и с най-качествения футболист в отбора Вини Трибуле. 24-годишният камерунец вкара 4 гола в първите 6 мача, но след това е аут от групата по нареждане на собственика на Берое. Причината е, че Трибуле не иска да поднови договора си, който изтича в края на сезона.

Последната "изцепка" на собственика е отстраняването на треньора Густаво Араголаса. Аржентинецът си тръгва, защото имал неблагоразумието да пуска като тилуляри...български футболисти. Това действие бе прието на нож от феновете на Берое, които започнаха подписка за връщането на Араголаса. дали това ще стане предстои да видим, но при всички положения ситуацията в клуба се влошава с всеки изминал ден...
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки