Левски вади милион за селекция

Ако се класира за Европа, вече има набелязани цели

Левски вади милион за селекция

Ръководството на Левски трескаво работи по селекцията за следващата кампания, като за привличането на нови ще бъдат извадени поне 1 милион лева.

С такъв бюджет за попълнения на „Герена“ не са разполагали в последните 5 години – от сезон 2019/20, пише „Тема спорт“.

На сините е нужно както добавяне на класа, така и разширяване на състава. Това се видя при поредните загуби от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3).

След тях собственикът Наско Сираков натърти, че ще бъдат взети поне петима нови. Лятната селекция ще зависи и от това дали отборът ще се класира за Лигата на конференциите.

При виза за Европа сините ще развържат кесията, за да си осигурят по-силни футболисти. В противен случай, ще са по-скромни.

Левски ще може да си позволи да плаща за попълнения, защото очаква солидни приходи от продажбата на централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо.

Сега клубът вече е стабилизиран, а Сираков вече обяви, че „мачът с НАП е почти спечелен“. В предишните трансферни прозорци, сините вадиха пари за Роналдо и Ел Джемили, но те бяха отпускани от генералния спонсор.

През лятото на „Георги Аспарухов“ ще се подсилят на всички позиции, включително и на вратарския пост. В момента в отбора има вратарски проблем – капитанът Николай Михайлов най-вероятно ще сложи край на кариерата си през лятото, след като от доста време е резерва.

Младите Пламен Андреев и Иван Андонов пък грешат често. Наред с това ще се вземат със сигурност централен защитник, а може и двама, халф, крило и нападател.

На „Герена“ вече имат набелязани цели от Бразилия. На скаутска мисия в тази страна бе помощникът на Николай Костов Красимир Петров. Той бе в компанията на мениджъра Джери Перейра. Бившият защитник помага в последните сезони за привличането на бразилски играчи.ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки