Рикардиньо искал да бие дузпата срещу ЦСКА

Елин Топузаков обаче се доверил на Ивелин Попов

Рикардиньо искал да бие дузпата срещу ЦСКА

Бразилецът Рикардиньо настояваше да изпълни дузпата срещу ЦСКА - София в последната минута на мача вчера. 11-метровият наказателен удар в полза на Левски бе отсъден за игра с ръка на Брадли де Нойер след удар с глава на Роналдо. Веднага след ситуацията фланговият нападател на “сините” неистово искаше реферът Никола Попов да отсъди дузпа. Главният съдия обаче изчака сигнал от ВАР, след което прегледа положението и в крайна сметка посочи бялата точка.

В този момент няколко играчи на “сините” се бяха скупчили в наказателното поле на ЦСКА - София и явно водеха спор кой да изпълни дузпата. Топката обаче бе държана от най-опитния в състава Ивелин Попов, който не я даде на друг. Най-настоятелен да изпълни бе централният нападател Рикардиньо. В крайна сметка обаче дойде и нареждане от треньорската скамейка изпълнител да бъде Попето.

“Отговорността за пропуска е изцяло моя, защото определих Ивелин Попов за изпълнител. Той няма вина, всеки може да изпусне. Тя е моя за дузпата, която не бе реализирана”, призна след двубоя временният треньор на “сините” Елин Топузаков.

Интересното е, че по подобен начин процедираше и Станимир Стоилов. Мъри също нареждаше по време на двубоите кой да застане и да стреля от бялата точка.

Любопитното е, че Ивелин Попов пропуска втора дузпа през сезона в efbet Лига. Попето не успя да реализира и срещу Славия на “Герена”. Негов изстрел бе отразен от вратаря на “белите” Светослав Вуцов при резултат 1:0 за Левски. След това “сините” не само че изпуснаха аванса си, но и загубиха с 1:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки