Собственикът на Миньор Христо Ковачки е обвинен в данъчни престъпления

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу бизнесмена и собственик на ПФК Миньор (Перник) Христо Ковачки, стана ясно от съобщение, публикувано на интернет страницата на държваното обвинение. Софийска градска прокуратура привлече днес като обвиняем Христо Атанасов Ковачки за извършени данъчни престъпления в особено големи размери, както и за сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.

Собственикът на Миньор Христо Ковачки е обвинен в данъчни престъпления
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу бизнесмена и собственик на ПФК Миньор (Перник) Христо Ковачки, стана ясно от съобщение, публикувано на интернет страницата на държваното обвинение. Софийска градска прокуратура привлече днес като обвиняем Христо Атанасов Ковачки за извършени данъчни престъпления в особено големи размери, както и за сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага. По отношение на Ковачки е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 300 000 лева.
Процесуално-следствените действия се извършват под ръководството на прокуратурата, съвместно с дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност” към Главна дирекция „Криминална полиция”.
До момента с разрешение на Софийския градски съд са били извършени претърсвания и изземвания в 17 обекта.