Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон

Отборът може и да не проведе летен лагер

Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 Варна започна подготовка за новия сезон в efbet Лигата.

Точно в 19:18 часа футболистите и треньорския щаб излязоха на терена на стадион „Спартак“ под аплодисментите на най-верните фенове на тима.

"Започваме подготовка с 20 футболисти. Закъсняхме за всичко, трудно е, може би няма да направим лагер, но в крайна сметка ние трябва да излезем извън зоната си на комфорт, да надскочим някои неща, за да може да се получат по най-добрия начин, това, което всички желаят в Спартак", заяви пред медиите новият наставник на "соколите" Александър Томаш.

Той изрази надежда това закъснение да не окаже влияние върху подготовката. В крайна сметка - да, закъсняхме, не го крием, но това още повече ни амбицира, заяви специалистът.

Томаш каза още, че е възможно по-другата седмица отборът да отиде някъде на лагер, което е и неговото желание, но и да не отиде това няма да е толкова фатално.

На този етап само вратарят Мартин Величков е официално единственият нов футболист.

"Той беше на проби при нас в Локомотив Пловдив преди да отиде в Етър, мисля, че израсна много в Етър и даваме шанс и възможност на млад български вратар да се развива",  обясни Томаш.

"Много набелязани футболисти имаме, с някои преговаряме, с някои сме в напреднали преговори, някои очаквахме да се появят на първата тренировка, но явно преговорите не вървят както трябва за нас, надявам се, че всичко ще бъде както трябва", обобщи треньорът.

Преди тренировката отец Дончо от Варненската и Великопреславска митрополия отслужи водосвет за здраве и благоденствие на ръководството, треньорския щаб и играчите на отбора.