Спортсменска проява на Нестор Ел Маестро

Вижте какво е направил треньорът на ЦСКА

Спортсменска проява на Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е взел решението халфът Амос Юга да не опитва да си изкарва втори жълт картон и да бъде изгонен при съботното гостуване на Локомотив София. През първото полувреме на срещата в „Надежда“ централноафриканецът получи много пресилено официално предупреждение, което бе девето за него от началото на сезона (7 в първенството и 2 за купата). Това значи, че той ще бъде наказан за предстоящите две срещи с Локомотив Пловдив в сряда и Левски в неделя. Единственият вариант един от капитаните на ЦСКА да бъде на линия за вечното дерби беше да си изкара втори жълт картон и да бъде изгонен. По този начин щеше да изтърпи наказание само от 1 мач заради отстраняването си от игра, а първото му официално предупреждение да бъде анулирано и да продължи да бъде застрашен от нова санкция с 8. Именно тази възможност е била обсъждана на почивката на съботния двубой, но треньорът се е обявил против подобно нещо и така няма да може да разчита на Юга през тази седмица, пише "Тема спорт".

„Това са твърде много сметки. Ситуацията с картона не беше ясна, но трябва да приемем решението на съдията“, заяви след мача Ел Маестро.

„Ще бъде трудно без него. Той е един от най-важните ни играчи. Но имаме добър състав и се надяваме да го заместим по най-оптималния начин. Не беше най-доброто ни представяне през сезона. Второто полувреме бе трудно, без съперникът да има много положения. Опитваме да вземем позитивите. Пет поредни победи е нещо добро. Чистата мрежа също. Трите точки са най-доброто. Ще ги вземем с удоволствие и в сряда ще се опитаме да ги направим шест“, добави той.