Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

Стамен Белчев се завърна за трети престой начело на ЦСКА. Специалистът замени Нестор Ел Маестро след шумния провал на сърбина с британско име. 

Родният специалист е запознат отлично с качествата на отбора, тъй като до този момент бе начело на втория тим на "червените". 

През годините той води на два пъти столичният гранд, като значително по-дълъг бе първият му престой на "Армията". 

Тогава Белчев се задържа от декември 2016 година до края на април 2018-а, когато бе освободен след 1:2 от Ботев Пд.

През 2017-а в ЦСКА отбелязаха първата година на треньора начело на отбора. За 12 месеца той бе навъртял 40 срещи, а балансът бе 25 победи, 11 равенства и 4 загуби.

Именно тогава начело с Белчев "червените" се справиха с Лудогорец за Купата, но пък отпаднаха болезнено от Левски на полуфиналите, а по-късно на свой ред "сините" загубиха от Славия на финала. 

По време на втория се период на "Армията" той класира тима за групите на Лига Европа, но поражение от ЧФР Клуж натежа за решението на ръководството да го освободи. 

Това се случи 3 дни по-късно след 1:1 с Арда в Кърджали.

Генерално Белчев има 75 мача начело на ЦСКА, в които е спечелил 44 пъти, в други 22 случая тимът е завършвал наравно, а загубите са 9.

Средно на мач тимът му е печелил над 2 точки. През годините роденият в Хасково специалист работи още в Арда, Любимец и вторият отбор на Литекс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки