В Пловдив: Комисия инспектира „Лаута“

Не бяха констатирани нарушения

В Пловдив: Комисия инспектира „Лаута“

Областна междуведомствена комисия извърши проверка на стадион "Локомотив" в Пловдив.

В състава на комисията взеха участие областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

На инспекцията присъстваха още заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов и директорът на отдел "Младежки дейности и спорт" - Иван Запрянов. Те бяха посрещнати от отговорника по строителството на стадиона от страна на Община Пловдив - Костадин Язов, който разясни как протичат продължаващите строителни дейности на спортното съоръжение.

От страна на футболен клуб Локомотив на инспекцията бяха изпълнителният директор Павел Колев, спортният директор Илко Пиргов и почетният президент Христо Бонев.

След проверката Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев обяви, че няма констатирани нарушения.

"Не открихме никакви нередности, всичко е изрядно по документацията и с изискванията за лицензиране на клуба. От това, което виждаме - няма никакви пречки ПФК Локомотив да получи лиценз за тази година и за този сезон да играе на стадион "Локомотив".

На въпрос дали са осигурени средства за построяването на Централната трибуна, Областният управител заяви: "Да, има осигурени средства. Както каза и господин Борисов, за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото изграждане", коментира Зюмбилев.

По думите му организирането на обществените поръчки трябва да стане тази година, за да не се стигне до случай, в който Локомотив Община Пловдив губят отпуснатите средства. Областният управител увери, че се е ангажирал с този проблем и обяви, че ще изпрати официална покана до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

"Тази седмица ще изпратя официална покана на министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив за среща, на която да обсъдим всички въпроси, включително и тези за трибуната на стадион “Локомотив", каза още д-р инж. Илия Зюмбилев.

Ежегодната проверка на стадиона цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ). По-рано през този месец Областната междуведомствена комисия инспектира и стадион "Христо Ботев" в Пловдив, както и базата на Ботев (Пловдив) в квартал "Коматево"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки